Prezentacija

Biostimulatorima do zdravijih i kvalitetnijih biljaka

Gospodarstvo / Flash | 11. 07. 2016. u 13:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacija biostimulatora i mineralnih gnojiva u suvremenoj biljnoj poljoprivrednoj proizvodnji koju je održala Dragana Marisavljević iz tvrtke 'Ekoplant' iz Beograda upriličena je u ponedjeljak u Mostaru.

U izjavi za medije Marisavljević je kazala kako primjena biostimulatora u biljnoj proizvodnji, posebice na području Hercegovine gdje se po tradiciji proizvode visokovrijedni proizvodi, može bit od velike koristi.

Po njezinim riječima, primjena biostimulatora jako je značajna u stresnim uvjetima u kojima se biljke mogu naći tijekom atipičnih zimskih i ljetnih razdoblja. U takvim uvjetima biljke povoljno reagiraju na biostimulatore (prirodne supstance) koje se daju na umjetni način i one služe za poboljšanje rasta i razvoja biljke.

Marisavljević je dodala kako su to prirodne supstance netoskične za ljude, životinje i životnu sredinu, i koje nemaju nikakvih štetnih utjecaja.

Upitana mogu li se biostimulatori upotrebljavati u procesu uzgoja smilja, Marisavljević je kazala kako se oni mogu koristiti i u takvoj proizvodnji kako bi se postigla dobra kvaliteta ulja smilja.

Direktorica Sektora poljoprivredne proizvodnje i trgovine pri Gospodarskoj komori FBiH Erina Lasić kazala ja kako je današnja prezentacija jako značajna budući da se prezentiraju biostimulatori i mineralna gnojiva koji su potrebni u poljoprivrednoj proizvodnji.

"Biostimulatora već ima na našem tržištu, ali zbog slobodne trgovine i konkurencije svi imaju priliku predstaviti se kako bi naši poljoprivredni proizvođači prihvatili ono što je najisplativije, najprihvatljivije i najučinkovitije za njihovu proizvodnju", kazala je Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close