Potpisan ugovor

Bingo potpisao ugovor s Veterinarskim fakultetom

Gospodarstvo / Flash | 15. 03. 2016. u 16:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je potpisan Ugovor o nastavnoj, stručno-tehnološkoj, znanostvenoj i razvojnoj suradnji između Veterinarskog fakulteta Sarajevo i kompanije Bingo doo Tuzla.

Potpisivanje ovog ugovora ima višestruki značaj za realizaciju plana i program nastave na Fakultetu jer će akademskom osoblju i studentima osigurati nesmetan pristup za obavljanje praktične nastave na farmama i u proizvodnim pogonima. Ovim se omogućuje vrhunska praktična edukcija studenata veterine koji će stečenim znanjima i vještinama, odmah nakon diplomiranja, svoja znanja primjenjivati direktno u praksi i realnim programima.

''Krajnji cilj ove suradnje su novi razvojni programi, unapređenje našeg poslovanja u oblasti proizvodnje, a sve to uz stručnu podršku osoblja Veterinarskog fakulteta. Studenti će imati pristup proizvodnim pogonima, farmama i maloprodajnim objektima, te će na taj način stjecati neophodna iskustva iz oblasti proizvodnje hrane, te drugih oblasti koje su sastavni dio nastavnog plana Fakulteta“, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

''Za nas je ovo veliki dan. Edukacija mora da se bazira najmanje na dvije stvari, jedno su teoretska znanja, a drugo su vještine. Kroz ovakav projekt naši studenti dobivaju priliku da u najsuvremenijim proizvodnim objektima izravno testiraju svoja teoretska znanja i profiliraju ih na način da ih usmjeravaju zajedno s našim profesorima što je to potrebno bosansko hercegovačkom gospodarstvu. Kroz ovakvu suradnju ćemo omogućiti našim studentima da borave u tim objektima, imat će osiguran i smještaj. Naši nastavnici će sa njima na licu mjesta da ih testiraju, da ih uče tim vještinama. Istovremeno mi, kao Fakultet imat ćemo priliku da naše rezultate i znanje primijenimo za dalji razvoj ekonomskih projekata koje provodi kompanija Bingo. To je jedna prava simbioza znanosti i biznisa koja će donijeti veliku korist ne samo za naše studente, već i za kompaniju Bingo i za ekonomiju BiH'', rekao je Nihad Fejzić, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu .

Kompanija Bingo će zauzvrat dobiti profesionalnu tehničku podršku stručnog osoblja fakulteta u vidu dijagnostike, analiza, laboratorijskih analiza, kontrole proizvodnje i kvaliteta, stručnog mišljenja i ekspertiza, a sve u cilju podrške našim razvojnim programima u proizvodnji hrane i zadovoljavanja najviših standarda u sigurnosti hrane, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close