RICS

BiH prva u regiji uvodi standarde tržišne procjene nekretnina

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2013. u 14:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje eksperata iz područja nekretnina BiH ima za cilj uređenje ovog područja u BiH i to prema najvišim svjetskim standardima RICS-a (Royal Institution of Chartered Surveyors).

Po riječima prof. dr. Muharema Karamujića, koji se nakon 20 godina vratio iz Australije da bi pokrenuo ovaj proces u BiH, sve što je zamišljeno do sada se realizira po planu.

On navodi da je cilj Udruženja prema svjetskom standardu Kraljevskog Instituta Velike Britanije sistematizirati profesiju i licencirati profesionalce u ovom području, zatim organizirati kontinuiranu edukaciju u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Sarajevu, te profesionalno povezati sve zainteresirane da bi se ovo područje dodatno unaprijedilo.

- Kao što je poznato naše tržište i sada funkcionira. Ono što mi želimo jest da damo doprinos i unaprijedimo ovo područje te da se proaktivno uključimo u svjetske tokove - istaknuo je Karamujić.

Naglasio je da je Udruženje promovirano ove godine, a radi u punom kapacitetu tek od rujna 2013. Navodi da je zainteresiranost velika, pogotovo kod financijskih institucija.

- Ovo udruženje će prvi put u BiH uspostaviti striktne profesionalne standarde u ovom području iza kojih stoje pravila RICS-a, što je prepoznato svugdje u svijetu kao najviši instituti standard kvaliteta - kazao je.
Podvukao je da je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu potpisao ugovor o suradnji s Univerzitetom u Splitu te će s kolegama podijeliti iskustva i znanje, a putem njih i s ostalim kolegama iz Hrvatske s ciljem da se čitav proces učini regionalnim, priopćeno je iz Udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close