Samo slovo na papiru

BiH ne izvršava obveze koje potpisuje

Veleposlanici u BiH i domaći službenici održali su zajednički sastanak u sklopu Energetskog summita koji se održava u Neumu.
Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2019. u 16:08 D.A. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina u nekim oblastima nije ispunila svoje obveze koje je imala kao potpisnica Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice, zaključili su na zajedničkom sastanku u Neumu veleposlanici SAD-a, Velike Britanije, Federalne Republike Njemačke, Zamjenik šefa Delegacije EU i Direktor Sekretarijata Energetske zajednice.

Dogovoreno je da se pojača koordinacija svih sudionika, pruži jača potpora od strane entiteta te bliska suradnja koja bi osigurala BiH značajan napredak.

Neophodno je pomirenje između dva entiteta te pružiti usvajanje ključnog zakona o električnoj energiji i gasu na državnoj razini, jedan je od zaključaka sastanka. 

Nadalje, sudionici sastanka su zaključili kako bi elektroprivrede BiH trebale brzo provesti potpuno razdvajanje djelatnosti, obzirom da to predstavlja ključni korak za nadilaženje zastoja u implementaciji reformi i procesa u drugim područjima na tržištu električne energije.

Jasno je podcrtano da nadležne entitetske vlade moraju uputiti izmjene i dopune entitetskih zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i odgovarajućih podzakonskih akata u proceduru usvajanja, kako bi se omogućila implementacija reforme šema podsticaja za korištenje obnovljivih izvora energije.

Kopirati
Drag cursor here to close