Sastanak

BiH i Srbija najavile suradnju u oblasti turizma

Gospodarstvo / Flash | 23. 01. 2017. u 17:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak u okviru službene posjete izaslanstva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Republici Srbiji, danas se u Beogradu sastao s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Ministri su konstatirali da su današnji sastanci veoma važni za razvoj odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Na sastanku je razgovarano o zajedničkim infrastrukturnim projektima, poput izgradnje puta Beograd - Sarajevo i mosta Bratunac - Ljubovija.

Ministri Crnadak i Dačić razgovarali su i o drugim bilateralnim temama, kao što su pitanje sukcesije, rješavanje pitanja granice, kao i o planovima za održavanje druge zajedničke sjednice Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara BiH do kraja 2017. godine.

Na sastanku je takođe konstairvano da je jedan od važnih vidova buduće suradnje i onaj koji se odnosi na suradnju u oblasti europskih integracija, te da je u finalnoj fazi procedura usvajanja Sporazuma o suradnji Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u oblasti europskih integracija.

Sugovornici su istaknuli i da je potrebno intenzivirati saradnju dviju zemalja u oblasti turizma. Razgovarano je također o mogućnostima uvođenja vizne liberalizacije za građane Kine od Bosne i Hercegovine, čime bi se privukao jedan broj turista iz Kine koji posjećuju Republiku Srbiju.

Dogovoreno je da ministar Dačić uskoro posjeti Bosnu i Hercegovinu, kada će se razgovarati o ovim i drugim bilateralnim i multilateralnim temama.

Ministar Crnadak je, zajedno sa članovima izasalnstva Vijeća ministara BiH, prisustvovao i prezentaciji projekta "Beograd na vodi", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close