Bh. ponuđači

Kvalitetnija policijska uniforma pobjeđuje

Naglašavaju da bi objava pravilnika prije usuglašavanja zaključaka bila na štetu bosanskohercegovačkih kompanija.
Gospodarstvo / Flash | 03. 08. 2018. u 10:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U cilju zaštite transparentnosti tenderske procedure i sigurnosne razine kvaliteta policijskih uniformi prilikom objave tendera će, pored urađenog Pravilnika o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH, biti korišten modul ''ili ekvivalent kvaliteti''. 

To će, kako je priopćeno iz Gospodarske komore Federacije BiH, svim ponuđačima dati mogućnost dokazivanja kvalitete uniforme. 

''S obzirom na to da su članovi radne grupe koji su radili na izradi spomenutog pravilnika imali dodatne korekcije, trenutno smo u fazi usuglašavanja, kako bi u što boljoj formi omogućili sudjelovanje bh. proizvođača uniformi u postupku javne nabavke u skladu sa kvalitetom'', navode iz Gospodarske komore FBiH. 

Naglašavaju da bi objava pravilnika prije usuglašavanja zaključaka bila na štetu bosanskohercegovačkih kompanija. 

''Neutemeljeni i ishitreni medijski istupi da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koči objavu pravilnika mogu samo ugroziti dostignuti razine pregovora predstavnika domaćih proizvođača i Ministarstva sigurnosti BiH. Od velike važnosti je da se dijalog nastavi, te se Gospodarska komora Federacije BiH zalaže za zaštitu domaće proizvodnje, koja svakako može odgovoriti kvalitetnim proizvodima poštivanjem i najoštrijih standarda kvaliteta'', navode iz Gospodarske komore FBiH. 

U vezi sa novim Pravilnikom o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH 20. lipnja održan je sastanak ministra sigurnosti, predstavnika Konzorcija proizvođača uniformi BiH i Gospodarske komore Federacije BiH. Na tom sastanku donešeni su određeni zaključci koji su u formi zapisnika upućeni Ministarstvu sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close