Odrednica

Bevanda: Izmjene Zakona o trošarinama trebalo davno usvojiti

Gospodarstvo / Flash | 28. 11. 2016. u 14:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas u Banja Luci da je njegov stav da su izmjene Zakona o trošarinama trebale biti davno usvojene, jer je to odrednica aranžmana BiH s Međunarodnim monetranim fondom (MMF).

''Odgovornost je svih da to bude usvojeno'', rekao je Bevanda u izjavi novinarima u Banja Luci ističući da je na parlamentu BiH da odluči hoće li podržati taj zakon.

Još ranije pripremljen je Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH, koji predviđa veće trošarine na naftu i naftne derivate i one predstavljaju osnovu za osiguranje sredstava za izgradnju infrastrukturnih projekata.

Uoči sjednice Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH Bevanda je rekao je da Prijedlog izmjena Zakona o PDV-u, koji će biti razmatran na ovoj sjednici, podrazumijeva njegovo usklađivanje sa ostalim zakonima.

Na sjednici će biti riječi i o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za razdoblje listopad-prosinac ove godine, te o informaciji o stanju i aktivnostima UIO i izvještaju o finansijskoj reviziji UNO za prošlu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close