Robna razmjena

Austrijanci žele ulagati u BiH

Gospodarstvo / Flash | 12. 06. 2012. u 09:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska ostvarila je suficit u robnoj razmjeni s Austrijom, čiji predstavnici su među većim ulagačima u RS i BiH, naročito u bankarski sektor i proizvodnju.

O mogućnostima novih ulaganja razgovarali su danas u Banjoj Luci predstavnici Trgovinskog odjela austrijskog veleposlanstva u BiH, te osam austrijskih kompanija koje su zainteresirane za kontakte i bilateralne razgovore s domaćim kompanijama.

Potpredsjednik banjalučke Područne gospodarske komore Ranko Topić potvrdio je da RS ima već dvije godine suficit u robnoj razmjeni s Austrijom i da je taj trend nastavljen i u prva četiri mjeseca 2012.

Lani je RS u Austriju izvezla robu u vrijednosti 102 milijuna eura, a uvezla u vrijednosti od 69 milijuna eura. "Veoma je važno da nastavimo takav trend izvoza naših proizvoda u Austriju, jer tako omogućavamo bolji razvoj domaćeg gospodarstva, kao i izlazak naše robe na europsko tržište", kazao je Topić.

Trgovinski savjetnik u Veleposlanstvu Austrije u BiH Sigmund Nemeti rekao je da su gospodarski odnosi Austrije i BiH veoma jaki i u porastu, naročito u oblasti lon poslova i metalskoj industriji.

Potvrdio je i zainteresiranost autrijskih gospodarstvenika za uspostavljanje kontakata s kolegama na sjeveru BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close