Kad, tad

Ako nema trošarina, nema ni cesta

Gospodarstvo / Flash | 19. 10. 2016. u 13:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Morat ćemo se morati vratiti na ovo pitanje jer bez akciza nema izgradnje puteva u BiH'', rekao je zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedatelja ovog doma Šefik Džaferović.

Nakon završene sjednice ovog doma na kojoj nije usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, rekao je kako je ovo način da se država osposobi da izgradi cestovnu infrastrukturu.

''Svima nam je u interesu, sada kada gorivo na svjetskom tržištu pojeftinjuje i kada su cijene u BiH mnogo manje u odnosu na ranije razdoblje, da donesemo odluku o akcizama da bismo državu osposobili da sudjeluje u međunarodnim financijskim tokovima u vezi s izgradnjom puteva'', smatra Džaferović.

Iako setovi zakona o trošarinama danas nisu prošli u parlamentarnoj proceduri, zastupnik SDA smatra kako to ne znači da Vijeće ministara ne može ponovo predložiti ovaj zakon i uputiti ga u parlamentarnu proceduru.

Istaknuo je kako je potrebno vratiti se razgovorima u okviru vladajuće koalicije na državnoj razini i razgovorima s entitetskim vladama, i to u vrlo kratkom roku, te reagirati da bi se dobilo rješenje koje će imati podršku u Zastupničkom domu PSBiH.

''To je jedini mogući put koji je u interesu svih nas u BiH'', zaključio je Džaferović.

Podsjećamo, Prijedlog izmjena Zakona o trošarinama odbijen je u Zastupničkom domu Parlamenta BiH čime su zastupnici prihvatili negativan izvještaj Povjerenstva za financije i proračun Parlamenta BiH, čime je zakon odbijen.

Za negativan izvještaj je bilo 22 zastupnika, protiv je bilo 14, a jedan zastupnik je bio suzdržanih čim je ovaj zakon u potpunosti odbijen.

Osim toga odbijeni su i Prijedlog zakona o izmjeni zakona o sustavu neizravnog indirektnog oporezivanja u BiH, te Zakon o izmjenama i dopuni zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda.

Kopirati
Drag cursor here to close