Uspostava linija

Air Montenegro povezuje Tuzlu s Nizozemskom i Turskom

Uspostavljanje linija Air Montenegra donekle će nadomjestiti zatvaranje baze Wizz Aira na tuzlanskoj zračnoj luci.
Gospodarstvo / Flash | 20. 10. 2023. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Air Montenegro dobio je odobrenje da obavlja letove s Međunarodne zračne luke Tuzla prema odredištima u Nizozemskoj i Turskoj. Letovi iz Tuzle će ići za Maastricht i Istanbul, priopćila je Direkcija za civilnu avijaciju.

Tvrtka je također zatražila odobrenje za pokretanje letova sa zračne luke Tuzla prema drugim odredištima u nekoliko zemalja Europske unije. Međutim, nadležni civilni zračni autoriteti u Švedskoj, Danskoj, Austriji i Njemačkoj su odbili zahtjeve, dok odgovor iz Luksemburga još uvijek nije stigao.

Proširenje dosega

Kroz tuzlansku zračnu luku je od siječnja do rujna prošlo 530.271 putnika, u usporedbi s 322.251 putnikom u istom razdoblju 2022. godine, piše BloombergAdria.

Zračna luka Köln je već najavila pokretanje linije Air Montegnera prema Tuzli dva puta tjedno počevši od 1. studenog, izvijestio je portal Ex-Yu Aviation. Crnogorski nacionalni prijevoznik je ranije predao pismo namjere upravi Aerodroma Tuzla u vezi s planovima za početak usluga s ove zračne luke.

Air Montenegro posljednjih mjeseci sve više gleda na proširenje svog dosega na drugim tržištima. Tijekom ljeta započeo je charter linije između Sarajeva i Tirane. Izvršni direktor Air Montenegra Mark Anžur prethodno je predvodio strategiju slovenskog nacionalnog zračnog prijevoznika Adria Airways za razvoj baza izvan zemlje.

Nadomiještanje WizzAira

Uspostavljanje linija Air Montenegra donekle će nadomjestiti zatvaranje baze Wizz Aira na tuzlanskoj zračnoj luci. Kompanija je prekinula većinu svojih operacija izvan Tuzle i premjestila svoja dva stacionirana aviona. Wizz Air nastavit će održavati operacije iz Basela, Dortmunda i Memmingena do ove zračne luke. Linija do Hahna bit će ukinuta krajem listopada.

Zbog problema u lancima snabdijevanja usporena je isporuka novih aviona, a Wizz Air ubrzano raste, pogotovo na novim tržištima na Bliskom Istoku poput UAE i Saudijske Arabije, rekao je ranije za naš medij Luka Popović, urednik specijaliziranog portala Ex-Yu Aviation.

"Vjerojatnoća je da im ova tržišta donose veću profitabilnost od Tuzle i da su im tamo potrebni avioni", dodao je. "S druge strane, Wizz Air već sedam godina zahtijeva od Aerodroma Tuzla da se postave prilazna svjetla na pisti".

Kopirati
Drag cursor here to close