Obustavljanje letova

Wizz Air nastavlja smanjivati svoje letove iz BiH

Wizz Air nastavlja smanjivati letove u BiH, te zatvara nekoliko baza.
Gospodarstvo / Turizam | 16. 08. 2023. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niskotarifni prijevoznik Wizz Air nastavlja smanjivati svoje operacije izvan Bosne i Hercegovine u nadolazećoj zimskoj sezoni, koja počinje 29. listopada.

Osim planiranog zatvaranja baze u Tuzli od sredine rujna, što će rezultirati ukidanjem dvanaest letova rute nakon što je avio prijevoznik nedavno dodao Hahn na svoj popis ukinutih odredišta iz grada, niskobudžetni prijevoznik će također obustaviti operacije između Abu Dhabija i Sarajeva, piše Avaz.

Prekidi iz Banja Luke

Posljednji let na toj liniji, koja je pokrenuta u listopadu 2021., bit će 28. listopada. Nakon toga je obustavljena prodaja karata, no očekuje se da će avio prijevoznik obnoviti usluge između dva glavna grada 31. ožujka 2024., iako su promjene i dalje moguće u ovoj ranoj fazi.

Wizz Air će također prekinuti letove iz Banja Luke za Stockholm Skavsta, s posljednjom linijom planiranom za 28. kolovoz. Nadalje, letovi iz drugog najvećeg grada Bosne i Hercegovine za Hamburg bit će prekinuti 28. listopada. Kao rezultat toga, Wizz Air će održavati operacije od Banje Luke do Basela i Dortmunda ove nadolazeće zime, prenosi Ex-Yu Aviation.

Sa svoje strane, operater u Banjoj Luci priopćio je da zračni prijevoznici zadržavaju pravo izmjene svoje mreže odredišta i da aerodrom ima ugovor s Wizz Airom do ljetne sezone 2024., sljedećeg ožujka, što znači da dvije strane tek trebaju pregovarati operacije prijevoznika nakon ovog datuma.

Jedna nova linija

Jedina novost Wizz Aira u Bosni i Hercegovini u nadolazećim mjesecima je ponovno uspostavljanje njegove dvotjedne linije London Luton – Sarajevo 25. rujna. Kao rezultat toga, niskobudžetni prijevoznik će zadržati samo sedamnaest tjednik odlaznih letova iz zemlje ove zime, što je manje od 54 tjedne usluge u istom razdoblju prošle godine.

Wizz Air, koji već nekoliko godina održava svoju poziciju najvećeg bosanskohercegovačkog prijevoznika, ove će zime biti izjednačen s Turkish Airlinesom po broju obavljenih tjednih letova, a imat će samo tri i tjedna polaska više od svog niskotarifnog rivala Ryanaira.

Iz kompanije WizzAir, u srpnju su rekli da su odluku o smanjenju letova donijeli zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji te da bi iskoristili prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom. 

Podsjetimo da je Wizz krajem prošle godine zatvorio svoju bazu u Sarajevu, izmjestio dva aviona i ukinuo skoro sve linije iz glavnog grada BiH. Wizz Air je tada priopćio je da su nepovoljna situacija na tržištu i izazovno poslovno okruženje doveli do zatvaranja njihove baze u Sarajevu. 

Treba naglasiti da i druga low cost kompanija - Ryanair takođe posljednjih mjeseci smanjuje prisustvo u BiH. 

I Zračna luka Mostar je u travju ove godine najavljivala da će Wizz Air započeti letove do Mostaraa nakon što su dvije strane prošle godine potpisale sporazum, to se ipak nije dogodilo, a iznad zračne luke samo leti nada za letovima u 2024. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close