Sanirano klizište

Ponovno se uspostavlja željeznički promet Sarajevo-Banja Luka-Bihać

Autobuski prijevoz koji su, dok su trajali radovi na sanaciji klizišta, organizirale Željeznice Republike Srpske, na relaciji Doboj – Ostružnja – Doboj, uspostavljanjem redovnog prometa se ukida.
Gospodarstvo / Flash | 12. 03. 2020. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Želјeznice Republike Srpske obavještavaju putnike, korisnike želјezničkog prometa, da se 11.3., završavaju radovi na sanaciji klizišta u Ljeskovim Vodama, na dijelu pruge između stanice Stanari i ukrsnice Ostružnja. Završetkom neophodnih radova u predviđenom roku, u srijedu u 16 sati i 30 minuta uspostavljen je redovan promet vlakova na relaciji Doboj – Novi Grad.

Međuentitetski brzi vlak u dogovoru sa ŽFBiH prometovanje po redovnom redu vožnje na relaciji Sarajevo – Banja Luka - Sarajevo počinje 13.3. U petak 13.3. sa redovnim polascima počinje i prometovanje međuentitetskog brzog vlaka Sarajevo – Bihać, dok vlak na relaciji Bihać - Sarajevo sa redovnim polascima počinje u subotu 14.3.

Autobuski prijevoz koji su, dok su trajali radovi na sanaciji klizišta, organizirale Željeznice Republike Srpske, na relaciji Doboj – Ostružnja – Doboj, uspostavljanjem redovnog prometa se ukida. Želјeznice Republike Srpske svim korisnicima želјezničkog prometa, zahvalјuju na razumijevanju i strplјenju dok su trajali radovi na sanaciji klizišta.

Također, obavještavaju javnost da se na osnovu naredbe izdate od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS o obaveznom obustavljanju rada osnovih i srednjih škola, radi preventivnog djelovanja i sprječavanja pojave širenja novog virusa korona, otkazuje promet jednog para putničkih vlakova na relaciji Doboj – Petrovo Novo – Doboj.

Otkazuju se vlakovi sa polascima u 13 sati i 10 minuta iz Doboja i u 14 sati i 12 minuta iz Petrova Novog. Ova primjena bit će na snazi do 30.3., navedeno je u priopćenju ŽRS.

Željeznice FBiH obavještavaju javnost da će nakon završene sanacije klizišta na području ŽRS, u petak 13.3., odnosno, u subotu 14.3., ponovno biti uspostavljen redovan promet brzih putničkih vlakova za Banju Luku i Bihać.

Brzi vlakovi broj 712 i 713 na relaciji Sarajevo - Banja Luka - Sarajevo ponovno počinju prometovati od 13.3.

Brzi vlak 714 na relaciji Sarajevo-Bihać ponovno počinje prometovati od 14.3. Brzi vlak broj 715 na relaciji Bihać-Sarajevo ponovno počinje prometovati od 15.3.

Kopirati
Drag cursor here to close