Kava, kafa, kahva, coffee...

Kafići otvaraju u četvrtak, petak ...

Zavod za javno zdravstvo HNŽ zadužen je izraditi precizne smjernice za prilagodbu rada predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova, potom ugostiteljskih objekata, autoškola i srodnih djelatnosti kojima će koncem ovoga tjedna biti omogućen rad.
Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2020. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U četvrtak, 14. svibnja, u Federaciji BiH bi trebalo doći do novog popuštanja restriktivnih mjera", objavljeno je iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva. U ovoj etapi, sa radom bi trebali početi vrtići, javni prijevoz, stomatolozi i ugostiteljski objekti.

"Među mjerama koje trebaju biti ublažene ubraja se uključivanje javnog prijevoza u gradski promet, otvaranje vrtića, omogućavanja rada ugostiteljskih objekata na terasama i naravno trenažni proces za neke sportove na otovorenom. Kada govorimo o vrtićima, bit će manje grupe djece s kojima će raditi jedna odgajateljica. Bit će poduzete određene higijensko-epidemiološke mjere, redovna dezinfekcija prostorija, dakle što manje miješanja uz redovno mjerenje temperature prije ulaksa u vrtić. I dalje će biti preporuka. Svi roditelji koji nemaju potrebu da dovode djecu u vrtić molim da to ne čine i da to čine samo oni koji nemaju drugog izbora. Jednostavno da pokušamo i u tom segmentu vratiti život u neki novi kolosijek. Jako je važno da se pridržavamo mjera. Ove mjere nose određeni rizik'', kazao je za O Kanal član Kriznog stožera Goran Čerkez.

Kaže da su toga svjesni da prate popuštanje i u regiji, pa se tako i ponašaju.

''Iz Kriznog stožera iz kojeg donosimo mjere nije nimalo lako. Nije bilo prilikom donošenja mjera, a još manje sada. Ovome nije kraj, a naši sugrađani se ponašaju kao da jeste. Taj mali broj koji ne poštuje je opasan, toga nas je strah", rekao je.

S obzirom na najavljenu drugu etapu u popuštanju protuepidemijskih mjera na razini cijele F BiH, i na današnjem koordinacijskom sastanku predstavnika Vlade i Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ razmatrane su nužne mjere priprema za početak rada niza djelatnosti.

Na tom tragu, Zavod za javno zdravstvo HNŽ zadužen je izraditi precizne smjernice za prilagodbu rada predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova, potom ugostiteljskih objekata, autoškola i srodnih djelatnosti kojima će koncem ovoga tjedna biti omogućen rad.

Podrobnije o tomu, kao i o vitalnom pitanju načina završetka tekuće školske i akademske godine u HNŽ, na sutrašnjoj konferenciji za novinare govorit će dr. sc. Rašid Hadžović, županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa te prim. dr. Nermin Avdić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close