Vilinka Žilavka

Ereš: Mala smo vinarija koja radi stvari na svjetskoj razini

- Ovo zlato, koje je već drugi put došlo u našu vinariju, potvrda je našem radu. Do sada smo osvojili dva zlata i tri srebra što je potvrda kvaliteta Podruma Vilinka. Jedna smo mala vinarija koja radi stvari na svjetskoj razini - kazao je Ereš.
Gospodarstvo / Flash | 30. 09. 2020. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mala hercegovačka vinarija "Podrum Vilinka" iz mjesta Sretnice kod Čitluka, osvojila je Zlatnu medalju na najvećem ocjenjivanju vina na svijetu - Decanter u Londonu, što je povijesni uspjeh za bh.vinarstvo i vinogradarstvo.

Drugi put ova vinarija može se pohvaliti osvojenim zlatom. Prije tri godine na natjecanju u Londonu osvojila je zlatnu medalju za vino "Vilinka X line", dok je ove godine zlato stiglo za vino "Vilinka Žilavka", berba 2019.

Foto: Fena / Ereš: Mala smo vinarija koja radi stvari na svjetskoj razini

Vlasnik vinarije Velimir Ereš za Fenu je kazao kako zadnjih osam godina svoja vina šalju u London na najveće i najznačajnije ocjenjivanje vina, na koje svake godine pristigne preko 15 tisuća uzoraka iz cijelog svijeta.

- Ovo zlato, koje je već drugi put došlo u našu vinariju, potvrda je našem radu. Do sada smo osvojili dva zlata i tri srebra što je potvrda kvaliteta Podruma Vilinka. Jedna smo mala vinarija koja radi stvari na svjetskoj razini - kazao je Ereš.

Foto: Fena / Ereš: Mala smo vinarija koja radi stvari na svjetskoj razini

Upitan kako je pandemija koronavirusa utjecala na vinariju, Ereš kaže kako je utjecala na prodaju, ali kako ipak unatoč koroni i nezahvalnom stanju imaju svoje vjerne kupce koji su ih podržali i nastavili kupovati njihove proizvode.

- Korona je utjecala na prodaju vina, ali nije utjecala na proizvodnju grožđa. Imali smo vremena više nego inače, te smo dosta vremena, zbog izolacije, proveli u vinogradu. Mi smo se izolirali u svom vinogradu, napravili smo dobar posao, i evo rezultat je odlično grožđe - kazao je Ereš dodavši kako su i ove godine imali iznadprosječnu berbu.

Kopirati
Drag cursor here to close