Klimatske promijene

Zastrašujući i apokaliptični toplinski val u Europi

Kluge je napomenuo da se šumski požari, poznati po svom katastrofalnom utjecaju na južnu Europu, sada događaju čak i na sjeveru sve do Skandinavije
Gospodarstvo / Ekologija | 22. 07. 2022. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastrašujući i apokaliptični trenutni toplinski val u Europi je samo u Španjolskoj i Portugalu odnio više od 1.700 života, rekao je u petak regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Hans Kluge, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je kazao, situacija ponovo ukazuje na "očajničku potrebu za paneuropskom akcijom kako bi se efikasno uhvatili u koštac s klimatskim promjenama, sveobuhvatnom krizom našeg vremena koja prijeti i zdravlju pojedinca i samom postojanju čovječanstva".

“Da bi se to dogodilo, vlade moraju pokazati političku volju i istinsko vodstvo u implementaciji globalnog Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, pri čemu će suradnja zamijeniti podjele i praznu retoriku”, rekao je.

Kluge je napomenuo da se šumski požari, poznati po svom katastrofalnom utjecaju na južnu Europu, sada događaju čak i na sjeveru sve do Skandinavije, dok su požari u Londonu ovaj tjedan uništili 41 kuću.

“Klimatske promjene nisu novost. Njihove posljedice, međutim, rastu iz sezone u sezonu, iz godine u godinu, s katastrofalnim ishodima”, rekao je Kluge.

 

Kopirati
Drag cursor here to close