Od izvora do mora

Velika akcija čišćenja u Mostaru

Mjesto okupljanja za akciju je stadion na kampusu Univerziteta "Džemal Bijedić".
Gospodarstvo / Ekologija | 16. 06. 2022. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana "Ruke" i Let's Do It tim u okviru projekta "Od izvora do mora" poziva sve zainteresirane da se uključe u akciju čišćenja otpada koja će se održati u Mostaru 21.6. u utorak. Sve osobe iznad 12 godina mogu se prijaviti i tako pridonijeti akciji.

Jedna od ključnih komponenti projekta od izvora do mora je edukativna radionica kojom se kroz rad sa sudionicima akcija, i kroz kampanju sa medijskim partnerima promovira značaj odgovornog odlaganja otpada, kao i odvajanje otpada na plastičnu ambalažu, papir i limenke - što je reciklabilan otpad, odvojeno od ostalog otpada koji nije moguće ponovo koristiti.

Mjesto okupljanja za akciju je stadion na kampusu Univerziteta "Džemal Bijedić". Prijava sudionika i preuzimanje rukavica, vreća i majica počinje od 8:40h. Akcija čišćenja počinje u 9:00h i planirano je da traje do 11:00h.

Za sve sudionike organizatori će osigurati radni materijal i osvježenje! Prijave su obavezne putem google forme: https://forms.gle/3CyxsDqdMwHAtke39 Akciju čišćenja organizira UG "Ruke" u saradnji sa The Coca - Cola Company i partnerom Konzum u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close