Raspisan natječaj

'Uspostava reda': Mostarske šume zapošljavaju sjekače i traktoristu

Potencijalni kandidati trebaju imati najmanje pola godine iskustva na istim ili sličnim poslovima, a trebaju biti spremni za komunikaciju i timski rad.
Gospodarstvo / Ekologija | 12. 01. 2021. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Šumarstvo Srednje Neretvansko d.d. Mostar raspisalo je natječaj za zapošljavanje tri osobe, objavila je Služba za zapošljavanje HNŽ-a.

Planirano je na određeno vrijeme, u trajanju od dvije godine, zaposliti dva sjekača i traktoristu.

Sjekač, stoji u opisu posla, preuzima i izvršava naloge i zadatke od poslovođe radilišta u vezi sječe i izrade drvnih sortimenata; primjenjuje odgovarajuću tehnologiju reza (kojom se osigurava sigurno obaranje stabla) i obrade drvnih sortimenata; priprema radno mjesto prije obaranja stabla, vrši presijecanje tanjih grana, po potrebi guljenje kore i oblikuje žilište.

Također, određuje najpovoljniji smjer padanja stabla, pravi zasjek, vrši prerezivanje i obaranje stabla; obavezno uspostavlja šumski red; prilikom obaranja stabla vodi računa o vlastitoj sigurnosti, kao i sjekača iz susjednih sjekačkih linija i drugih lica koja se eventualno zateknu u zoni obaranja stabla; pri izradi drvnih sortimenata vodi računa o dobroj obradi; redovno čisti, uredno održava i snadbijeva motornu pilu gorivom i mazivom; prerađuje drvne sortimente na međustovarištu ili stovarištu po potrebi.

Traktorist obavlja poslove primicanja, privlačenja i sortiranja drvnih sortimenata iz šume (od panja, šumskog i među stovarišta) do stovarišta na kamionskim putevima, prilikom izvoza sortimente izvozi po redu (napadu) a rasute-izvučene sortimente povremeno kupi sa i oko izvozne vlake, vrši manje opravke i redovno održava traktor (čišćenje, pranje, podmazivanje, montiranje guma i kontrola ispravnosti).

Obavezno, navodi se, vodi dnevnik rada traktora i upisuje učinak, potrošnju goriva i maziva, rezervnih dijelova, sajli, sajlica u radni nalog koji mu poslovođa radilišta ili primač na stovarištu na kraju radnog dana ovjerava, brine se i odgovara za ispravnost, pravilno korištenje i održavanje traktora, pomaže mehaničaru pri većim opravkama, pomoćniku traktoriste i drugim vozačima zglobnih traktora kod formiranja ture ili otežanom kretanju po izvoznim vlakama, brine se o pravilnom korištenju i održavanju izvoznih vlaka i manjim opravkama istih, odgovoran je za pravilnu upotrebu HTZ sredstava, u slučajevima zastoja (kvar traktora) i sl. dužim od dva dana obavlja poslove radnika u šumarstvu, obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovoditelja.

Sjekač treba biti NK ili KV, posjedovati uvjerenje o osposobljenosti za sjekača, dok traktorist treba biti SSS ili KV, biti osposobljen za traktoristu i imati položen vozački ispit B kategorije. Potencijalni kandidati trebaju imati najmanje pola godine iskustva na istim ili sličnim poslovima, a trebaju biti spremni za komunikaciju i timski rad.

Natječaj je otvoren do 15. siječnja, objavljeno je iz SZZ HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close