Dugovanja

Vlada isplaćuje plaće djelatnicima J.P. Šume HNŽ-a

Na sastanku je istaknuto kako je Vlada osigurala značajna sredstva za saniranje dugovanja Poduzeća poglavito prema djelatnicima
Gospodarstvo / Industrija | 16. 05. 2019. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a, Donko Jović, održali su sastanak sa direktorom J.P. Šume Hercegovačko-neretvanske, Trpimirom Jelićem.

Na sastanku je istaknuto kako je Vlada osigurala značajna sredstva za saniranje dugovanja Poduzeća poglavito prema djelatnicima, priopćeno je u četvrtak iz Vlade.

Foto: Vlada HNŽ / Sastanak Hercega, Jovića i Jelića

''Svjesni teškog položaja u kojem se nalaze djelatnici Poduzeća, a i prijepora glede nesmetanog rada toga gospodarskog subjekta, uložili smo maksimalne napore i, na posljednjoj sjednici Vlade, izdvojili više od 800.000 KM za plaćanje zaostalih dugovanja, čime će biti omogućena isplata 18 zaostalih plaća, ali i 'pokrivanje' svih drugih obveza Poduzeća. Očekujemo kako će to biti poticaj menadžmentu Poduzeća da odlučnije nastavi rad i gospodarenje šumama u HNŽ'', rekao je predsjednik Herceg.

Sudionici sastanka pozvali su sve nadležne da, sukladno Odluci Skupštine HNŽ o utemeljenju J.P. Šume Hercegovačko-neretvanske, utvrđenim ovlastima u vrijeme primjene Zakona o šumama F BiH i Uredbe o šumama F BiH, te drugim zakonskim propisima omoguće nesmetan rad Poduzeća, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close