Poziv Mostarcima

''Sedmica za Planet zemlju''

Javne prostore je važno čuvati i brinuti se o njima na što nas podsjeti obilježavanje 22.4. Dan Planeta zemlje.
Gospodarstvo / Ekologija | 16. 04. 2022. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prostori koji pokreću je projekt čiji je cilj unaprijediti sadržaje i korištenje otvorenih i zatvorenih javnih prostora u gradu Mostaru. Javni prostori su javno dobro, pripadaju svim građanima i građankama i imaju ulogu ''dnevnog boravka'' u kojima se ljudi susreću, druže, rekreiraju i odmaraju u prirodnom okruženju.

Javne prostore je važno čuvati i brinuti se o njima na što nas podsjeti obilježavanje 22.4. Dan Planeta zemlje. Partneri na projektu planiraju nekoliko aktivnosti koje će se održati u okviru događaja pod nazivom ''Sedmica za Planet zemlju'' na koje pozivaju građane i građanke Mostara da se uključe i sudjeluju.

Agencija lokalne demokracije (LDA Mostar) organizira događaj Pričaonica: Treba li Tebi javni prostor? Cilj samog događaja jeste ukazati na činjenicu da javni prostori pripadaju građanima i građankama, te kako samo aktivnim sudjelovanjem svih u kreiranju sadržaja i korištenja javnih prostora možemo poboljšati kvalitetu života u gradu Mostaru. Pričaonica će se održati u HD Herceg Stjepan Kosača, Mala Dvorana - Amfiteatar, u četvrtak, 21.4. s početkom u 18 sati.

Udruženje građana ''Nešto Više'' organizira Dan otvorenih vrata na temu: ''Čija je ovo Planeta?''. Organizirat će tematske učionice na otvorenom o upravljanju kućnim otpadom, recikliranju i prenamjeni otpada; kompostiranju kod kuće, o samoniklim jestivim i ljekovitim biljkama te očuvanju i razmnožavanju starog organskog netretiranog sjemena. Termin održavanja Dana otvorenih vrata će biti naknadno poznat, ovisno od vremenskih uvjeta i biti će najavljen na Nešto Više webstranici i društvenim mrežama.

Omladinski kulturni centar Abrašević i Mostar Rock School, u suradnji Muzičkim centrom Pavarotti, u Mostar dovode jedinstveni World Jazz ansambl, Mimika Orchestra. Oni su jedan od rijetkih ansambala u svijetu jazza koji zauzimaju čvrst stav o pitanjima kao što su socijalna pravda, ljudska suradnja i jedinstvo. Te vrijednosti nastoje učiniti vidljivima u glazbenom jeziku i scenskom nastupu, stvarajući atmosferu drevnog plemenskog okupljanja i povezanosti. Koncert će se održati u Klubu 27-Muzički centar Pavarotti, u petak, 29.4. s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan.

Projekt ''Mostar – Prostori koji pokreću'' financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

Kopirati
Drag cursor here to close