WWF poziva

Sat za planet Zemlju obilježava se i u Mostaru

Sat za planet Zemlju danas se obilježava u više od 190 zemalja i teritorija.
Gospodarstvo / Ekologija | 21. 03. 2022. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 26. ožujka u 20:30 sati po lokalnom vremenu, Sat za planet Zemlju, jedna od najvećih svjetskih građanskih inicijativa za okoliš, ponovno će okupiti ljude širom svijeta kako bi pokazali svoju predanost planetu.

Kako se svjetska biološka raznolikost smanjuje neviđenom brzinom, oko milijun vrsta prijeti izumiranje, a planet je na rubu globalnog zagrijavanja i zagađenja plastikom. Ovom akcijom svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF želi istaknuti značaj prirode kao temelj zdravog planeta i zdravih ljudi.

Kako je naš zajednički dom suočen s dvostrukim izazovom klimatskih promjena i izumiranjem vrsti, najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren je na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti.

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, Sat za planet Zemlju danas se obilježava u više od 190 zemalja i teritorija. Budući da se globalna biološka raznolikost smanjuje zastrašujućom brzinom, Sat za planet Zemlju u našoj će se regiji ove godine usredotočiti na osvještavanje o nevjerojatno brzom izumiranju životinjskih vrsta.

Iz WWF Adrije upućuju poziv svim gradonačelnicima u Bosni i Hercegovini da se pridruže i ovogodišnjoj akciji te da UNESCO-ve znamenitosti – Stari most u Mostaru i Most Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu ponovno budu u mraku uz bok ostalim UNESCO-vim građevinama u svijetu, baš kao i ostale građevine koje već godinama tradicionalno tonu u mrak: Arena u Puli, Zagrebačka katedrala, Banski dvor u Banja Luci, Vijećnica u Sarajevu i mnogi drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close