Formirana radna grupa

Priprema se plan upravljanja otpadom u Federaciji BiH

Ministrica Pozder je u obraćanju nakon sastanka rekla da su najveći problemi o kojem je razgovarano bili upravljanje otpadom, te kvalitet zraka.
Gospodarstvo / Ekologija | 19. 02. 2024. u 16:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder i županijski ministri za zaštitu okoliša danas su u Sarajevu formirali radnu grupu za izradu plana upravljanja otpadom u FBiH.

Pozder je u obraćanju medijima nakon sastanka rekla da je su najveći problemi o kojem je razgovarano bili upravo upravljanje otpadom, te kvalitet zraka.

Dodala je da su nedavno usvojenu Strategiju zaštite okoliša FBiH zajednički ocijenili prvim korakom u očuvanju i poboljšanju prirodnih resursa koje smo naslijedili.

Pozder je navela da je razgovarano i o predstojećoj realizaciji zajedničkih projekata i zadataka koje je pred njih stavio novi budžet FBiH.

''Zahvalna sam kolegama i kolegicama koji su odvojili vrijeme i iznijeli svoje goruće probleme i mislim da su imali priliku da vide da nisu usamljeni'' - istaknula je Pozder.

Županijski ministri zahvalili su ministrici Pozder na ukazanoj prilici da se čuju problemi u svim županijama, te da ponude ideje za njihovo rješavanje.

Poručili su da će uspostava centara za upravljanje otpadom predstavljati izazov i izrazili nadu da će u sljedećem razdoblju to uspjeti realizirati.

Kopirati
Drag cursor here to close