Odmah

Naređeno komunalnim poduzećima: Ubrzati odvoz smeća i početi dezinficirati javne površine

Za provođenje ove zapovijedi odgovorni su rukovoditelji navedenih pravnih subjekata
Vijesti / Flash | 19. 03. 2020. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Grada Mostara danas je  naredio komunalnim poduzećima (Komos d.d. u stečaju, Parkovi p.o  i Komunalno d.o.o.) da odmah započnu aktivnosti na provođenju pojačanih izvanrednih mjera odvoza smeća, čišćenja, pranja i dezinfekcije (gradskih ulica, trotoara, javnih stepeništa, trgova, javnih parkinga i ostalih popločanih i asfaltiranih površina) na području Grada Mostara.

Dezinfekciju navedenih površina potrebno je uraditi  po preporukama Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Mostar, navodi se u priopćenju.

Za provođenje ove zapovijedi odgovorni su rukovoditelji navedenih pravnih osoba, a nakon obavljene dezinfekcije dužni su podnijeti izvještaj o izvršenju zapovijedi članici stožera Civilne zaštite Grada, načelnici Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, navodi se na dnu Naredbe koju potpisuje Ljubo Bešlić zapovjednik Stožera Civilne zaštite Grada Mostara.

  1. Naređuje se Higijensko-epidemiološkim službama Domova zdravlja da u saradnji sa komunalnim poduzećima („Komos“ d.d.-u stečaju, JP„Parkovi“ p.o. i „Komunalno“ d.o.o.), HP Investing d.o.o. i Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Grada Mostara izvrše dezinfekcije (gradskih ulica, trotoara, javnih stepeništa, trgova, javnih parkinga i ostalih popločanih i asfaltiranih površina) na području Grada Mostara.
  2.  Potrebna sredstva za dezinfekciju preuzet će Higijensko-epidemiološke službe Domova zdravlja iz firmi Hercegovinavino d.o.o. Mostar, Sjemenarna Mostar i „Eurosan“ d.o.o.
  3.  Naređuje se svim vlasnicima ugostiteljskih objekata da sa javnih površina uklone stolove i stolice kako bi se mogla uspješno izvršiti dezinfekcija.
  4.  Dezinfekciju navedenih površina potrebno je uraditi po procedurama i nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Domova Zdravlja.
  5.  Za provođenje ove naredbe odgovorni su rukovodioci navedenih pravnih lica, a svoje izvještaje trebaju dostaviti članici Štaba/Stožera CZ Grada Mostara Načelnici Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove, a koja će potpuni izvještaj podnijeti Štabu/Stožeru CZ.
Kopirati
Drag cursor here to close