Spremaju se prijave

Mostarski lađari ogorčeno: Vojno, stidi se!

Deponija smeća u neposrednoj blizini grada, točnije u naselju Vojno, je velika ekološka bomba i rezultat nemara lokalnog stanovništva i sugrađana.
Gospodarstvo / Ekologija | 30. 09. 2023. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklih nekoliko dana mostarski lađari su proveli na obalama rijeke Neretve uklanjajući ogromne količine otpada. Upozoravaju, deponija smeća u neposrednoj blizini grada, točnije u naselju Vojno, je velika ekološka bomba i rezultat nemara lokalnog stanovništva i sugrađana.

Foto: PR / Deponija smeća u neposrednoj blizini grada, u naselju Vojno

"Žao nam je da smo umjesto uživanja uz rijeku, proveli ove dane u čišćenju ovolike količine smeća, namještaja, auto dijelova, odjeće, obuće, građevinskog materijala, otrovnog salonita, čak i životinjskih ostataka.

Nevjerojatno je u vremenu u kojem živimo da pojedinci nisu svjesni posljedica svoga čina i što rade prvo sebi pa onda i svima drugima.

Žao nam je što cjelokupna zajednica nije našla shodno da se radi prije svega na sprječavanju, a onda i čišćenju ove ekološke bombe'', kazali su iz Lađarske udruge Mostar.

Ističu da su oni kao ekipa koja trenira na rijeci morali ''reagirati i staviti svoja leđa na čišćenju ove sramote, koja već mjesecima se dešava na očigled mnogih''.

Foto: PR / Deponija smeća u neposrednoj blizini grada, u naselju Vojno

''Nije nam jasna šutnja stanovništva i svih onih koji žive uz rijeku i od rijeke da se dopušta da se deponija napravi stotinjak metara od kuća. U čišćenju smo našli račune s imenima, prije svega lokalnog stanovništva i uputiti ćemo prijave nadležnim institucijama i biti dosljedni u provođenju kazni za iste, kao i zaštiti ovog dijela Neretve'', poručili su.

Foto: PR / Deponija smeća u neposrednoj blizini grada, u naselju Vojno

Istodobno zahvaljuju JP Parkovi Mostar na ustupljenom kamionu i pomoći.

Kopirati
Drag cursor here to close