Uborak

Prosvjedna šetnja do deponije - Više ne možemo čekat

Kako ističu, njihovi zahtjevi se nisu promijenili, a oni traže zatvaranje deponije Uborak, sanaciju te deponije, novu lokaciju za deponiju te čišću, zdraviju i održivu budućnost za sve građane Mostara.
Gospodarstvo / Ekologija | 09. 09. 2023. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani okupljeni oko inicijative "Jer nas se tiče" izašli su u subotu jutro na prosvjednu šetnju "Koraci za Sutra bez otpada".

''Hoćemo još jednom da poručimo nadležnima da više zaista ne možemo čekati, dali smo im dovoljno vremena, i da očekujemo rješenje. Ukoliko ne izađu sa rješenjem u narednih 15-20 dana sigurno stajemo ovdje i idemo u blokadu, koliko nas bude da bude’’, rekao je to Omer Hujdur ispred inicijative "Jer nas se tiče".

Foto: Bljesak.info / Dokle više?

Kako ističu, njihovi zahtjevi se nisu promijenili, a oni traže zatvaranje deponije Uborak, sanaciju te deponije, novu lokaciju za deponiju te čišću, zdraviju i održivu budućnost za sve građane Mostara.

''Treba naći lokaciju koja ne ugrožava niti jednog stanovnika Hercegovine, sigurno je da je ovo najlošija lokacija koja ugrožava kako građane Bjelopoljske kotline, tako i građane Mostara i nizvodno od Neretve’’, dodao je Hujdur.

Naveli su kako s predstavnicima gradskih vlasti nisu imali sastanke u posljednje vrijeme, jer je to 'izgubilo smisla'.

''Ti ljudi nisu radili ništa, tri godine su na vlasti nisu napravili ništa. Zavaravaju javnost i ljude koji ovdje stoje. Mislim da s njima više nema smisla sjediti, više smo se orjentirali prema ministrici okoliša i turizma od koje očekujemo rješenje'', rekao je Hujdur i dodao kako to rješenje vidi kroz izgradnju spalionice ali na nekoj drugoj lokaciji.

Foto: Bljesak.info / Ne možemo čekati...

Prosvjedna šetnja počela je kod Nestro pumpe u Vrapčićima u 7,30 sati i prosvjednici su zajedno išli do deponije Uborak.

"Mi koji živimo u neposrednoj blizini deponije Uborak svjedoci smo njenog štetnog djelovanja na naš okoliš, zdravlje i ukupni kvalitet života. Krajnje je vrijeme da se ujedinimo i podignemo glas protiv dugogodišnjeg ignoriranja gorućeg problema Grada Mostara. Građani Mostara zaslužuju bolje", poručili su iz Inicijative.

Foto: Bljesak.info / Osiguranje prosvjeda...

 

Kopirati
Drag cursor here to close