Akcija

Građani Mostara "brali smeće" oko Uborka

Novi gradonačelnik Mostara Mario Kordić nedavno je po okončanju glasanja u Gradskom vijeću rekao da će upravo rješavanje problema deponije biti jedan od prioriteta u daljem radu.
Gospodarstvo / Ekologija | 27. 02. 2021. u 16:33 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija "Branje smeća" u organizaciji Udruženja građana ''Jer nas se tiče'' uspješno je provedena na lokalitetu oko deponije Uborak kod Mostara. Aktivisti i domicilno stanovništvo danas su očistili smeće koje je vjetar "iznio" iz kruga deponije, zasadivši platane i cvijeće, javlja reporter Anadolije.

"Pripremamo deponiju za gašenje. Uređujemo prostor oko nje. Napravili smo i mali kutak da pokažemo kako bi sve dalje trebalo izgledati", rekao je predsjednik Udruženja ''Jer nas se tiče'' Omer Hujdur.

Foto: Anadolija /  Građani Mostara "brali smeće" oko Uborka

Novi gradonačelnik Mostara Mario Kordić nedavno je po okončanju glasanja u Gradskom vijeću rekao da će upravo rješavanje problema deponije biti jedan od prioriteta u daljem radu, a ako je suditi i prema kasnijim izjavama, čini se da će Uborak zaista biti u fokusu nove gradske vlasti, što je posebno obradovalo građane na sjeveru Mostara.

Foto: Anadolija /  Građani Mostara "brali smeće" oko Uborka i sadili cvijeće

"Prema onome što smo čuli ili pročitali, čini se da će sve konačno ići u pravom smjeru. Imamo obećanje da će nas novi gradonačelnik primiti u narednih deset dana. Očekujemo poziv i on će nas obradovati", smatra Hujdur.

Foto: Anadolija /  Akcija čišćenja smeća i sadnje cvijeća oko Uborka

Akciju je organizirana u sklopu projekta "Misli o prirodi!", koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Kraljevina Švedska. Cilj akcije je prikazati kako okolina deponije na Uborku zapravo treba izgledati – lijepo i čisto mjesto za druženje koje se takvim može održati samo ako se deponija zatvori i prestane zagađivati okolinu i rijeku Neretvu, jednu od najljepših u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close