Akcija čišćenja

Mostarci, evo prilike da se dokažete

Gospodarstvo / Ekologija | 01. 10. 2021. u 20:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ilustracija

HPD Prenj 1933 i PSD Prenj u suradnji s Ožujskim pivom organizira akciju čišćenja izletničkih staza u okolici Mostara.

Plan je da se očiste dvije lokacije i to put za Ruište i Brkanovo Brdo.

Datum održavanja akcije je 02. listopada s početkom u 09:00 sati. Svi zainteresirani mogu popuniti PRIJAVU te naznačiti na kojoj lokaciji će volontirati.

Za lokaciju Ruište okupljanje je u 09:00 na Musali te polazak osobnim automobilima, dok je za lokaciju Brkanovo Brdo okupljanje u 09:00 kod groblja Masline odakle se šetnjom od cca. 15 min. stiže do lokacije,

Naime, Ruište kao popularno izletište Mostaraca žrtva je dijela nesavjesnih posjetitelja koji smeće i otpad odlažu uz samu cestu i tako osim što šalju ružnu sliku (ne)svjesno zagađuju i svoj životni prostor.

Isto vrijedi i za Brkanovo brdo koje je tik iznad Mostara, a nerijetko služi pojedincima i kao ilegalna deponija raznih vrsta otpada. Obje lokacije su specifične po tome što imaju uređene planinarske staze.

S Ruišta idu najpoznatije planinarske staze na Prenj i Velež, a Brkanovo brdo je nedavno stavljeno na “planinarsku kartu” sa uređenom kružnom stazom za rekreaciju.

Cilj ove kampanje koja se odvija pod pokroviteljstvom Ožujskog piva jeste podignuti svijest o prirodi u kojoj i sa kojom trebamo živjeti.

Naziv kampanje jeste "Čuvaj,pazi, ne bacaj" te se nadamo da će potaknuti promjenu svijesti svih građana i posjetitelja našeg grada.

Za volontere su osigurane zaštitne rukavice i vreće za prikupljanje otpada, a prikupljene vreće će se ukloniti u suradnji sa gradskim komunalnim poduzećima.

Nakon akcije čišćenja planiran je ručak, okrjepa i druženje svih volontera u dvorištu OKC Abrašević.

HPD Prenj 1933 i PSD Prenj poziva sve naše sugrađane da nam se pridruže u ovoj akciji i da naš grad učinimo ljepšim i ugodnijim mjestom za rekreaciju i život.

Kopirati
Drag cursor here to close