1. maj

'Must have' roštilja: Vrećica za smeće

Odlučili su ponovno uputiti molbu građanima BiH da tijekom svojeg boravka u prirodi ne ostavljaju otpad i čuvaju prirodu.
Gospodarstvo / Ekologija | 30. 04. 2021. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ponukani iskustvom sa terena koje nam govori da su naša izletišta jako prljava i da naši građani imaju naviku da za sobom ostave otpad u prirodi, koristimo ovu priliku da uputimo apel svim našim sugrađanima da nakon izleta za 1. maj naša izletišta ostanu čista", poručili su članovi udruženja građana "Ruke" i predstavnici ekološkog projekta "Let’s Do It".

Kako navode, žele upozoriti građane na savjesnu brigu o okolišu i zbrinjavanje otpada nakon slavlja.

"Ako ovaj 1. maj planirate provesti uživajući pored rijeke, jezera ili šume, ne zaboravite na kraju dana pokupiti svoj otpad i ponijeti do najbliže kante ili kontejnera", kazali su.

Ističu kako smo svjedoci kako su od početka pandemije ljudi tražili utočište u prirodi, ali samim tim su iza sebe ostavljali velike količine smeća.

Tako su se odlučili ponovno uputiti molbu građanima BiH da tijekom svojeg boravka u prirodi ne ostavljaju otpad i čuvaju prirodu.

"Svi zajedno trebali bismo se ponašati puno zahvalnije I odgovornije prema svojoj životnoj sredini jer ona direktno utječe na naše zdravlje", istaknuli su članovi udruženja građana "Ruke" i predstavnici ekološkog projekta "Let’s Do It".

Kopirati
Drag cursor here to close