Dum

Mostar: Grad siječe stabla, građani se bune

Građani su se našem portalu požalili na sječu stabala kazavši kako im nije jasno zašto je došlo do toga budući da su stabla izgledala zdravo.
Gospodarstvo / Ekologija | 09. 10. 2023. u 12:34 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Blagice Bilić, inspektorice za zaštitu životne sredine u ponedjeljak su posječena stabla u mostarskom naselju Dum.

Građani su se našem portalu požalili na sječu stabala kazavši kako im nije jasno zašto je došlo do toga budući da su stabla izgledala zdravo.

"Jedno stablo je bilo potpuno suho, jedna oboljela "sofora" stabla "rusovine" koja su invazivne biljne vrste. Svakako će se ići u novu sadnju", istaknuo je za Bljesak.info Bojan Spasojević, viši stručni suradnik za zelene površine u Gradu Mostaru, uputivši nas na inspektoricu Bilić koja do trenutka objavljivanja teksta nije bila dostupna na broj telefona.

Podsjetimo, Spasojević je prije nekoliko godina upozoravao na ogroman nedostatak zelenih površina i stabala u Mostaru istaknuvši kako Mostaru nedostaje čak milijun stabala s obzirom na broj stanovnika i s obzirom da se nalazimo u osmoj klimatskoj zoni i da nam je potrebno negdje između 9 do 11 stabala po stanovniku.

"Rješenje mora biti sistematsko, prvenstveno sankcije, a onda i neke druge, jer ovo graniči sa kriminalom na neki način", zaključio je tada Spasojević.

Kopirati
Drag cursor here to close