Raspisan natječaj

Mostar dobiva komunalne redare!

U opisu posla, navodi se u natječaju, preuzimaju se i druge mjere i radnje za koje su ovlašteni odredbama Zakona o komunalnoj djelatnosti HNŽ
Gospodarstvo / Ekologija | 26. 10. 2020. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar dobit će dvije osobe koje će, između ostalog, upozoravati građane i pravne osobe na ponašanje propisano odredbama odluke o komunalnom redu, obavještavati komunalnog inspektora o slučajevima nepoštivanja i neizvršavanja odredbi odluke o komunalnom redu.

Naime, Gradska uprava raspisala je natječaj kojim će zaposliti dvije osobe na poziciji komunalnih redara.

Za taj posao, potrebna je završena srednja škola, IV stupanj, gimnazija, upravna, ekonomska ili tehnička škola, deset mjeseci radnog staža nakon završene srednje škole položen stručni ispit te poznavanje rada na računaru.

Komunalni redari, za čije uvođenje je inicirao nevladin sektor, vršit će kontrolu nad provođenjem komunalnog reda kod svih osoba koje su prema odredbama odluke jedinica lokalne samouprave o komunalnom redu odgovorne za stanje i održavanje komunalnog reda na javnim površinama. Također, saslušavat će i uzimati izjave od odgovornih i drugih osoba, uzimati u postupak prijave i zahtjeve građana i pravnih osoba te o postupanju s njima obavještava podnositelja prijava i zahtjeva.

Video: Što mislite o uvođenju komunalnih redara? 2017.

U opisu posla, navodi se u natječaju, preuzimaju se i druge mjere i radnje za koje su ovlašteni odredbama Zakona o komunalnoj djelatnosti HNŽ, podzakonskim propisima i aktima na osnovu ovog Zakona, obavlja druge poslove po nalogu šefa službe.

Osim redara, raspisan je natječaj i za vozača gradonačelnika, analitičar prihoda te pet viših referenata za mjesnu samoupravu. Javni oglas ostaje otvoren 15 dana od dana zadnje objave, objavljeno je u petak na internetskoj stranici Grada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close