Sve se zeleni

Mostar bi trebao dobiti reciklomat, a u planu su i posude za odlaganje psećeg izmeta

Grad nabavlja i kućice za manifestacije u organizaciji Grada koje će koštati oko 50 tisuća maraka
Gospodarstvo / Ekologija | 10. 10. 2022. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posude za odlaganje psećeg izmeta i držače za vrećice za pseći izmet planiraju se nabaviti u Gradu Mostaru. Gradska uprava tu stavku navela je u Izmjenama Plana javnih nabava za ovu godinu.

Vrijednost posuda i držača procjenjuje se na 6 tisuća maraka. Nabavljaju se, navode, s ciljem podizanja svijesti o čuvanju okoliša. Zbog toga će se postaviti i znakovi zabrane za odlaganje otpada i zabrane šetanja psa. Vrijednost znakova također se procjenjuje na 6.000 maraka.

Pročitajte još

Ista vrijednost planira se izdvojiti za promotivni i edukativni materijali za kampanju podizanja svijesti o očuvanju okoliša kao i za izradu Plana upravljanja otpadom.

Grad, kroz isti dokument, objavio je kako planira nabaviti metalne i betonske kante za otpatke za preko 20 tisuća KM. Nabavljat će se i dodatni urbani mobilijar za 60 tisuća maraka.

Građani grada na Neretvi dobit će i reciklomat. Vrijednost tog uređaja procjenjuje se na 50 tisuća maraka. Kroz istu Izmjenu Plana nabava planira se i osvjetljivanje pješačkih prijelaza za oko 50 tisuća maraka. Uz sve to, Grad nabavlja i kućice za manifestacije u organizaciji Grada koje će koštati oko 50 tisuća maraka. Planirana je i nabava rikši, za oko 25 tisuća maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close