Godinama ista problematika

Mještani Vihovića: Izolirani smo od grada, ni hitna nam ne može doći

''Prilazni put je devastiran u potpunosti te je teško i pješke doći. Otpad i životinjski ostatci se izbacuju pokraj puta''.
Gospodarstvo / Ekologija | 25. 02. 2022. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se u Mostaru zamišljaju i pokušavaju ostvariti projekti poput ''Urbanih vrtova'' na kopu Vihovići, mještani istoimenog naselja tvrde kako nisu riješeni niti osnovni problemi s kojima se susreću svaki dan.

''Nadležni pričaju o milijunima uloženim u sanaciju površinskog kopa, a mještani još uvijek žive odcijepljeni od ostatka grada, a udaljeni su manje od kilometra od centra'', kazala je čitateljica za Bljesak.info.

''Prilazni put je devastiran u potpunosti te je teško i pješke doći. Otpad i životinjski ostatci se izbacuju pokraj puta'', istaknula je.

Podsjetimo, u istoimenom projektu se navodi kako je posljednjih dvadesetak godina uloženo više milijuna KM u sanaciju kopa Vihovići ali da je područje i dalje izloženo devastaciji, uzurpaciji i bespravnoj gradnji.

''Samo želim da ljudi vide i loše stvari, a ne samo da se piše o dobrome. Mislim da je stvarno sramota da do okolnih brda i sela koja su udaljena 20 i više kilometara ima asfaltiran put, a tu nadomak grada je makadam koji je iz dana u dan gori'', naglasila je.

''Ja ne kažem da nije napravljeno ništa, postavljena je rasvjeta (nakon 10 i više godina molbi). Gore su sve stariji mještani, a u slučaju da se desi nešto loše hitna ne može doći niti želi jer odgovaraju za službena vozila'', zaključila je čitateljica.

Ovo nije prvi apel građana o problematici kopa Vihovići. Mnoge Udruge su također apelirale na istu problematiku, ističući kako se na istoimenom mjestu pored loših prilaza stvara i deponija.

Od silnih milijuna uloženih u kop Vihovići, ostaje nada kako će barem jedan dio ''otići'' u sanaciju prilaza kako mještani i dalje ne bi bili odcijepljeni od Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close