Odluka o brisanju mHE na Bunskim kanalima

'Majski cvijet': Dokazali smo da smo bili upravu

''Očekujemo da ovaj zaključak Gradskog vijeća primijene i Vijeće za Prostorni plan, kao i Odjel za urbanizam te Zavod za planiranje Grada Mostara prilikom izrade izmjena i dopuna Prostornog plana''
Gospodarstvo / Ekologija | 10. 12. 2021. u 13:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekološka udruga "Majski cvijet" pozdravila je odluku Gradskog vijeća Mostara o zabrani izgradnje mini hidroelektrana na Bunskim kanalima.

"Zadovoljni smo što je Gradsko vijeće Grada Mostara konačno zaštitilo interese građana i donijelo odluku o brisanju mHE s lokaliteta Bunskih kanala – spomenika prirode. Mi smo tijekom ove dugogodišnje borbe dokazali da smo bili upravu i da je učinjen niz nezakonitosti te da na ovom lokalitetu nije dozvoljena gradnja mHE. Očekujemo da ovaj zaključak Gradskog vijeća primijene i Vijeće za Prostorni plan, kao i Odjel za urbanizam te Zavod za planiranje Grada Mostara prilikom izrade izmjena i dopuna Prostornog plana te da se u novom prostornom planu neće naći mHE Buna 1 i 2", priopćeno je iz udruge "Majski cvijet".

Iz te udruge podsjećaju da je Vijeću za Prostorni plan, Gradskom vijeću i tajništvu gradonačelnika Mostara upućen zahtjev da se iz postojećeg Prostornog plana izbrišu mHE Buna 1 i 2 te da se novi prostorni plan usvoji u redovitoj proceduri što podrazumijeva organiziranje široke javne rasprave nakon što bude usvojen nacrt prostornog plana koji je trenutno u pripremi.

Kopirati
Drag cursor here to close