Deponija

Jer nas se tiče: Privremeno traje godinu dana

''Svjedoci smo da je naš grad prljav i zatrpan smećem i dok ne traje blokada deponije, iz čega možemo zaključiti da odlaganje otpada na ilegalnu deponiju ne predstavlja javno dobro'', naveli su.
Gospodarstvo / Ekologija | 03. 02. 2021. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nezakonitim djelovanjem, nadležni su pokušali spriječiti naš aktivizam i borbu za zdravlje svih nas'', navelo je Udruženje građana “Jer nas se tiče” povodom izjava iz Pravobraniteljstva Grada Mostara.

''Podsjećamo nadležne, ali i sve građanke i građane Mostara da smo, nakon zaprimljenog Rješenja o privremenoj mjeri u zakonskom roku od tri dana osporili razloge za određivanje te mjere. Sud je bio dužan u naredna tri dana zakazati ročište, međutim do danas to nije ispunjeno'', naveli su iz ovog udruženjha.

Dodaju kako privremena mjera s razlogom nosi naziv "privremena", te da je neprihvatljivo da ista traje već skoro godinu dana.

''S trenutnim načinom rada možemo pretpostaviti samo da će trajati i duže. Odlaganjem otpada na ilegalnu deponiju na Uborku građanima Mostara i cijele doline Neretve nanosi se šteta. Za dobrobit svih nas ta deponija se mora hitno zatvoriti i od nadležnih zahtijevamo da rade u interesu svojih građana! Svjedoci smo da je naš grad prljav i zatrpan smećem i dok ne traje blokada deponije, iz čega možemo zaključiti da odlaganje otpada na ilegalnu deponiju ne predstavlja javno dobro, nego doprinosi povećanju zagađenja naše rijeke i okoline'', navedeno je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close