Uborak

Blokada deponije u Mostaru

Podsjećamo, Grad Mostar i gradska poduzeća tužili su građane zbog ranijih blokada deponija, a udruga najavljuje kako neće odustati od borbe da se deponija zatvori.
Vijesti / Flash | 02. 02. 2021. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara okupljeni u udrugu 'Jer nas se tiče' okupili su se jutros u 6 sati pred deponijom Uborak kako bi upozorili na svoja nastajanja da se to odlagalište smeća zatvori i da se nađe novo rješenje za odlaganje smeća.

Policija je legitimirala prisutne.


Podsjećamo, Grad Mostar i gradska poduzeća tužili su građane zbog ranijih blokada deponija, traže odštetu u vrijednosti više od 600.000 konvertibilnih maraka, ali udruga najavljuje kako neće odustati od borbe da se deponija zatvori.

Nijaz Hodžić, jedan od istaknutih članova građanske inicijative ''Jer nas se tiče'' ističe kako tužba nije problem, jer se da lako oboriti, ''zato što se zna kako radi deponija''.

Foto: Bljesak.info / Policija i građani pred Uborkom

Ističe kako je to jedan čin gradske vlasti koji ''nema veze s vezom''.

''Grad je i dalje prljav, grad se i dalje ne čisti, ništa mi tu nismo uzrokovali, te probleme što Grad ne može da dovede u red ovih pet poduzeća. To je problem Gradske Uprave, a ne naš, a oni su to sve svalili na nas, vade se..'', kazao je navodeći kako policijski službenici samo rade svoj posao i ono što im je naređeno. 

Predsjednik Građanske inicijative "Jer nas se tiče" Omer Hujdur kazao je kako su od prvog dana izloženi pritiscima svih razina vlasti kako bi ih ''otjerali odavde i razbili ovo što mi pokušavamo, da uklonimo deponiju''. 

Foto: Bljesak.info / Građani pred deponijom

Naveo je kako planiraju i u srijedu ujutro vratiti vratili kamione koji dođu do 8 sati. 

Istaknuo je kako će do kraja tjedna dati šanski Gradu i gradskim poduzećima da povuku tužbe, a ''ako ne povuku onda mi pravno djelujemo''. 

Podsjetio je na obećanja novih gradskih vijećnika koji su im obećali borbu za zatvaranje deponije.

''Ako nam bude dozvoljeno, nazočit ćemo prvoj sjednici Gradskoj vijeća. Već razgovaramo s novoizabranim vjećnicima, oni nam ulijevaju neku nadu'', poručio je. 

Foto: Bljesak.info / Pred deponijom

Otkako je započela borba građana u ovom dijelu Mostara, deponija je u tri navrata bila blokirana na duži period.

Prva blokada prekinuta je nakon reakcije vlasti koja je tada dala određena obećanja građanima, drugu je primjenom sile prekinula policija, a treća je nakon sedam dana prekinuta zbog pandemije COVID-19.

Kopirati
Drag cursor here to close