Novalić o Strategiji razvoja

''Iako neobično za nas koji smo navikli na industrijsku BiH, ali turizam će postati najutjecajniji''

Vlada FBiH nastoji poboljšati uvjete za razvoj turizma, prvenstveno kroz razvoj infrastrukture i komunikacija, rekao je premijer FBiH Fadil Novalić.
Gospodarstvo / Ekologija | 07. 07. 2021. u 13:23 Fena
Novalić: Turizam bi mogao postati najuticajniji sektor za našu privredu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas da turizam u Bosni i Hercegovini jako brzo raste, te da vjeruje da će doći vrijeme kada će biti možda najutjecajniji za naše gospodarstvo.

Na sastanku organiziranom povodom izrade Strategije razvoja turizma Federacije BiH 2021-2027. Novalić je rekao da je to prilično neobično za nas koji smo navikli na industrijsku Bosnu i Hercegovinu, ali da je to promjena na bolje i da ne čudi jer imamo vrlo lijepu zemlju.

Naglasio je da Vlada FBiH nastoji poboljšati uvjete za razvoj turizma, prvenstveno kroz razvoj infrastrukture i komunikacija.

Ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo pojasnila je da će nakon utvrđivanja vizije i misije na današnjem sastanku radne grupe zajedno s privatnim sektorom, akademskom zajednicom, predstavnicima županija i nevladinim organizacijama utvrditi ciljeve strategije.

''Potrebno je razmotriti što je prioritet za koja županija kako bismo već u rujnu ili listopadu u Parlament FBiH mogli uputiti strateški dokument za razvoj turizma'', navela je Đapo.

Predsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić istaknuo je da mu je zadovoljstvo što su Vlada FBiH i USAID prepoznali značaj turizma koji on osobno vidi kao jednu od grana gospodarstva koja će Bosnu i Hercegovinu, u ekonomskom smislu, povesti naprijed.

Na sastanku je podcrtano da za transformaciju Bosne i Hercegovine u konkurentniju destinaciju treba raditi na unapređenju ekonomskog regulatornog okruženja, poboljšavajući kvaliteta i raznolikost proizvoda i usluga, profesionalizaciji ljudskih i institucionalnih kapaciteta, te kreativnom brendiranju i promociji zemlje za privlačenje što većeg broja posjetitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close