Izvor rijeke Jasenice

FOTO/VIDEO | Bajkoviti prizor nadomak Mostara: Jeste li čuli za prelijepi Bezdan?

Fotograf Boris Trogrančić objavio je nevjerojatne slike izvora rijeke Jasenice.
Gospodarstvo / Ekologija | 17. 02. 2024. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. fotograf Boris Trogrančić u Hercegovini je, točnije u mjestu Rodoč pokraj Mostara snimio prelijep prizor - izvor rijeke Jasenice.

"U potrazi za čudesnim kraškim izvorima u Hercegovini, fotografirao sam i snimio prelijep prizor - izvor rijeke Jasenice u naselju Rodoč kod Mostara. Ova ljepotica izvire iz ponora smaragdno zelene boje, čija dubina navodno nikad nije izmjerena. Čak što više, o ovom izvoru kruže brojne legende. Misterija je da nitko pouzdano ne zna gdje je dno ovog vertikalnog otvora, pa je dobio naziv Bezdan", napisao je Trogrančić u opisu videa.

"Došavši na ovo mjesto, osim intenzivnog cvrkuta ptica i žubora vode, dočekao me nevjerojatan pogled prema planini Velež na istoku. Bosna i Hercegovina obiluje kraškim izvorima nevjerojatne ljepote", naveo je Trogrančić.

Video: Bezdan - izvor rijeke Jasenice

"Pregledajući fotografije koje sam napravio i praveći selekciju na kraju dana, svaki put mi bude sve jasnije koliko smo u ovom dijelu Europe bogati prirodnim bogatstvima. Treba učiniti sve da prirodu zaštitimo od zagađenja i devastacije. Nadam se da kroz svoje fotografije i videe barem malo skrećem pažnju na blaga koja imamo i da ću određenom broju ljudi podići svijest o važnosti očuvanja prirode", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close