Fakat miriše bijelo!

Dobra vijest za Mostarce: 5 milijuna eura za zbrinjavanje otpada

Realizacija ovog projekta od životnog značaja je za grad Mostar i lokalnu zajednicu, posebno za naselje Vrapčići.
Gospodarstvo / Ekologija | 23. 06. 2022. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojio je Inicijativu Ministarstva financija i trezora i imenovao delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o zajmu (Upravljanje čvrstim otpadom Mostar) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), vrijedan 5 milijuna eura.

Ovaj projekt usko je povezan s još dva projekta usmjerena na adekvatno zbrinjavanje otpada u gradu Mostaru u korist svih stanovnika grada.

"Sredstva su namijenjena provođenju Plana prilagođavanja za regionalnu deponiju UborakBuđevci, uključujući zatvaranje i saniranje postojeće plohe za odlaganje otpada, izgradnju nove plohe i prečistača procjednih voda s deponije.

Zajam je alociran na Federaciju BiH, a krajnji korisnik će biti Grad Mostar, s rokom otplate od 15 godina, uz tri godine grece razdoblja.

Realizacija ovog projekta od životnog značaja je za grad Mostar i lokalnu zajednicu, posebno za naselje Vrapčići.

Ministarstvo financija i trezora će nakon okončanih pregovora Vijeću ministara BiH dostaviti nacrt sporazuma s osnovama za njegovo zaključivanje u skladu za Zakonom o zaduživanju, dugu i garancijama Bosne i Hercegovine", priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close