Behar se vraća u Grad na Neretvi

Mostarci preuzimaju sadnice, organizatori: Malo bi bilo i 5.000

Mostarci danas od 12 do 18 sati imaju priliku preuzeti svoje sadnice na SC Kantarevcu.
Gospodarstvo / Ekologija | 30. 03. 2022. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Presretni smo jer su naša ideja i vizija realizirani i što je sve prihvaćeno od strane Grada, realnog sektora, građana... Prikupili smo preko 1.200 sadnica, a koliko građani traže, malo bi bilo i 5.000, što nas ohrabruje da nastavimo sa sličnim akcijama", kazao je mostarski poduzetnik, ali i jedan od osnivača Inicijative "Ko će više? #uraditidobra" Adi Đukić.

Naime, Mostarci danas od 12 do 18 sati imaju priliku preuzeti svoje sadnice na SC Kantarevcu.

Stručni savjeti 

Kako navodi Đukć, najviše je sadnica voća, masline, šipka, trešnje, višnje.., a gradom se širi 'pozitivna energija'.

"Možemo podlijeliti i lijepe stvari da nas je masa udruženja kontaktirala sa pitanjima koliko koštaju sadnice, što je znak da smo kliknuli i da smo pokrenuli pozitivnu energiju. Puno ljudi i pozitivne energije nam daju poticaj da idemo dalje", naglasio je jedan od osnivača Inicijative "Ko će više? #uraditidobra".

Foto: D.K./ Bljesak.info / Mostar: Građani preuzeli sadnice

Odgovornost za stručne savjete preuzeo je viši stručni suradnik za održavanje zelenih površina Bojan Spasojević koji je građane uputio kako posaditi te kako održavati preuzete sadnice.

"Danas dajem stručne savjete ovdje za sadnju i sadne rupe. Tu ima 4 kultivara maslina, tu su dvije vrste šipka, imamo također i sadnice dekorativnog bilja, crnog bora, munike, dekorativnih grmova, palmi itd...", pojasnio je Spasojević.

On je istaknuo da bi se ovakva akcija trebala održavati mjesečno kako bi se došlo na brojku koja bi pokrila Mostar, ali ovo je značajno jer rade na razini svih kvartova u gradu.

Grad cvijeća 

"Mi imamo i redovnu sadnju koja ide i ove godine, gdje imamo planirano oko 220 stabala, koji su predmetom javne nabave i ići će u jesenju sadnju na razini cijelog grada", napomenuo je te naglasio kako će se u Gradu u sklopu redovitih sadnji saditi grmovi i sezonsko cvijeće.

Načelnica Odjela za gospodarstvo i komunalno-inspekcijske poslove Amira Trbonja Trbonja iskoristila je priliku kako bi zahvalila svim sudionicima akcije.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Mostar: Građani preuzeli sadnice

"Hvala građanima koji su uzeli učešće u akciji, kao i donatorima koji su donirali preko 1.200 sadnica, voća i svih ostalih kultura koje se nalaze na ovom platou. Nadam se da će Grad Mostar, a i svi građani, podržati ovakve akcije i u budućnosti da Mostar zasija novim sjajem kakvim zaslužuje, da bude grad svijetlosti i grad cvijeća", poručila je Trbonja.

Podsjetimo, u četvrtak, 31.03. planirana je velika proljetna sadnja cvijeća, voća i ukrasnih sadnica u Mostaru.

Akcija #koćeviše #posaditisadnicavoća #posaditicvijeća nastala je iz želje da se Mostaru vrati stari sjaj te da se očisti i ukrasi grad, ulice, kvartovi i školska dvorišta cvijećem, raznim voćkama i ukrasnim sadnicama.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Mostar: Građani preuzeli sadnice
Kopirati
Drag cursor here to close