Skrivanje projekta

Borba Hrvata i Bošnjaka za dionicu od Bune do Počitelja

Gospodarstvo / Flash | 18. 07. 2016. u 11:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na osnovu privatnog maila koji je došao iz Javnog poduzeća Autoceste, pojedinci su bili spremni promijeniti, odnosno prebaciti, novac s ovog projekta na određeni projekt kod Zenice. Nema smisla to što se radi, ali je i ovo pokazatelj da se stalno mora biti budan i aktivan jer drugi očigledno ne miruju. Nažalost, nije ovo jedini primjer'', rekao je ministar Denis Lasić.

Bivši direktor Autocesta Federacije BiH Jasmin Bučo, krivotvoreći odluke vlasti i opasno manipulirajući zloporabio službeni položaj i ovlasti, napisao europskim institucijama da Federacija BiH odustaje od izgradnje autoceste od Bune kod Mostara do Počitelja gdje se planira graditi najveći most na autocesti Vc, objavio je Večernji list tvrdeći kako su ''hrvatski dužnosnici došli do dopisa'' koji je ovo otkrio.

Večernjak, koji piše kako je ''SDA izbrisao autocestu Počitelj - Mostar i novac pokušao prebaciti na projekt kod Zenice'', navodi da uoči posljednjeg regionalnog susreta u Parizu gdje je Francuska okupila lidere iz zemalja jugoistoka Europe, Vijeću ministara nije predstavljeno s kakvim prijedlogom ide izaslanstvo iz BiH.

U tekstu se dodaje kako je ministar prometa i veza FBiH Denis Lasić ''već poduzeo mjere kako bi se zaustavili pokušaji eliminiranja hrvatskih područja iz visokih kapitalnih projekata''.

''Rekao bih da politiku oko izgradnje i realizacije projekata ne vode javna poduzeća, nego Vlada Federacije BiH i ovo Ministarstvo. Činjenica je da je to složen projekt, da autocesta prolazi osjetljivim i naseljenim prostorom, ali smatram da će se iznaći adekvatno rješenje i da će se projekt autoceste i na toj dionici realizirati. Radi čega ćemo graditi most Počitelj ako projekt autoceste na koridoru Vc neće napredovati prema Mostaru i dalje prema sjeveru?'', rekao je Lasić.

Naglasio je kako je, što se tiče ovog ministarstva, stav je jasan.

''Nakon aktualnih dionica, idu dionice Počitelj – Buna te Buna – Mostar jug, Mostar jug – Mostar sjever… Koliko se god netko politički trudio zaobići Mostar, neće uspjeti i iz tehničkih i svakih drugih razloga'', kazao je Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close