Granica

Duge kolone na izlazu iz BiH

Gužve na prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška i Orašje
AutoMoto / Stanje na cestama | 16. 05. 2021. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška i Orašje duge su kolone vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) promet kroz tunel obustavlja.

Radovi u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica su u završnoj fazi, tako da kroz tunel prometuju sve kategorije vozila, naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila, objavio je Bosanskohercegovački auto-moto klub.

Kopirati
Drag cursor here to close