Lijina garaža

VIDEO | Lijina majstorija udahnula Nissan Patrolu novi sjaj, Pogledajte zanimljivu restauraciju offroad vozila

Za sve ljubitelje automobila, preporučujemo vam zanimljiv video prilog o zaljubljeniku u offroad automobile i vrsnom majstoru Liji koji je sa svojim prijateljima ovome Nissan Patrolu podario novu mladost.
AutoMoto / Flash | 11. 03. 2024. u 12:25 | M.Š. | Bljesak.info
Obnova Nissan Patrola, kako je offroad terenac dobio novi sjaj!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Offroad terenski automobil Nissan Patrol Auto je rastavljen do zadnjeg šarafa. Svi skinuti dijelovi su prošli proces pomlađivanja, dodatne zaštite, a potrošni dijelovi su zamijenjeni novima. Sve je nakon toga sastavljeno, a Patrol je dobio novi sjaj. Vozilo staro 14 godina, ponovno je rođeno.

Za početak je s vozila skinuta školjka, a nakon toga je rastavljena šasija. Zatim su urađeni segmenti šasije. Šasija je pjeskarena i plastificirana zajedno sa svim šarafima i drugim pratećim dijelovima. Osim ovoga, šasija je posebnim procesima zaštite napunjena voskom. Mostovi su također opjeskareni, ofarbani, sve su čahure i piksne zamijenjene, ležajevi i sve što je na autu trebalo biti zamijenjeno, stavljeno je novo i auto je ponovno sastavljeno.

Donji dio školjke također je dodatno obrađen, uklonjeni su svi tragovi hrđe nakon čega je presvučena zaštitnim slojem.

Radovi su u Lijinoj garaži trajali nekih 10 do 15 dana.

''Lamelu i nosače motora smo promijenili usput jer već kada je automobil bio rastavljen onda je lakše bilo ugraditi nove dijelove. Auto je sada kao novo'', kaže nam majstor Lija.

Patrol je prema njegovim riječima i prije ovoga bio u dobrom stanju s mjestimično površinskom korozijom i pojedinim gumicama potrošenim uslijed vožnje. Ali, Lijin prijatelj, vlasnik Patrola, želio je da svoga offroad ljubimca na vrijeme zaštiti, prije nego hrđa uzme maha.

''Hrđa je isto neka živa materija. Ona se širi. Običnim procesima mi ne možemo doprijeti do svakog kutka gdje se ona formira. Zamijenimo te neke dijelove koji su hrđavi. Ali ti nikada ne možeš doći unutar spoja dva lima. Jedino posebnim kiselinama možeš probati da tu hrđu privremeno ukloniš. Nažalost, na to mjesto ne može se staviti neka odgovarajuća zaštita. Tako automobil bude bez hrđe tek neko vrijeme. Ali, na ovome je automobilu primijenjen drugi postupak'', priča između ostalog Lija.

Kaže kako je Patrol po izlasku iz tvornice imao garanciju na podvozje od nekih sedam godina.

''I sada će podvozje biti zaštićeno u toj garanciji, ako čak ne i duže. Neki su dijelovi i bolje urađeni, posvećeno im je više pažnje nego što se to radi u tvornicama'', kaže Lija.

Što su sve još radili Lija i njegovi prijatelji u Lijinoj garaži, pogledajte u video prilogu.

Kopirati
Drag cursor here to close