Prva u nizu?

Mostar: Zasvijetlila zebra

Radi se testnoj fazi primjene ovog sigurnosnog sustava, jer se ova praksa planira primijeniti i na drugim kritičnim pješačkim prijelazima.
AutoMoto / Flash | 29. 10. 2022. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zasvijetlio je prvi pješački prijelaz na Aveniji koji je napravljen u posljednjoj rekonstrukciji, a 'svijetleće zebre' trebale bi postati ustaljena praksa u Mostaru.

Kako je u Mostaru navika gadna stvar, novi pješački prijelaz, prilagođen svima, pa i osobama s invaliditetom, postao je mjesto potencijalne pogibelji, jer vozači, koji prilično koriste novu cestu da voze malo brže, kažu da se kasno sjete novog prijelaza, na kojeg pješaci znaju banuti doslovce iza debla platana (čest slučaj u Mostaru!), zbog toga je, pisali smo, postavljana rasvjeta svojim efektima skreće pažnju kako pješacima tako i vozačima.

Inače, radi se testnoj fazi primjene ovog sigurnosnog sustava, jer se ova praksa planira primijeniti i na drugim kritičnim pješačkim prijelazima.

Već ranije smo pisali kako smo primijetili premalo pješačkih prijelaza u gradu, pogotovo onih koji bi skratili put pješacima koji žele poštovati pravila u prometu, a ujedno i natjerali vozače da više misle, a manje jure.

 

Kopirati
Drag cursor here to close