Neka bude svjetlo!

Mostarska Avenija dobiva prvi LED osvijetljeni pješački prijelaz

Novi pješački prijelaz od sada će svijetliti i po mraku, pa vozači, a ni pješaci više neće moći reći kako ga ne vide.
AutoMoto / Flash | 26. 10. 2022. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekonstrukcijom Vrha Avenije dobili smo ne samo novi asfalt, nego i novi pješački prijelaz, koji pješacima iz Vukovarske omogućuje preko Ulice Kralja Tomislava brži i sigurniji prijelaz dvije duple trake i izlazak do Splitske, odnosno Tržnice. I obratno.

Foto: Bljesak.info / Avenija dobiva prvi LED osvijetljeni pješački prijelaz

No, kako je u Mostaru navika gadna stvar, novi pješački prijelaz, prilagođen svima, pa i osobama s invaliditetom, postao je mjesto potencijalne pogibelji, jer vozači, koji prilično koriste novu cestu da voze malo brže, kažu da se kasno sjete novog prijelaza, na kojeg pješaci znaju banuti doslovce iza debla platana (čest slučaj u Mostaru!).

 

A ni pješaci nisu cvijećke, oni također ignoriraju prečesto novi pješački, te prelaze Aveniju tamo gdje su navikli.

U ovom trenutku postavlja se LED rasvjeta u asfalt, pa će ubuduće svi znati gdje je pješački prijelaz, ujedno i najsigurnije mjesto za prelazak ove khm, khm, magistralne ceste u srcu grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Avenija dobiva prvi LED osvijetljeni pješački prijelaz

A kad već o sigurnosti u prometu pričamo, primijetili smo kako je premalo pješačkih prijelaza u gradu, pogotovo onih koji bi skratili put pješacima koji žele poštovati pravila u prometu, a ujedno i natjerali vozače da više misle, a manje jure.

Kopirati
Drag cursor here to close