Nesigurnost

Mostar: Učenike dočekali radovi i neobilježeni pješački prijelazi

Oprezno oko škola!
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 09. 2021. u 08:57 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je već neko vrijeme veliko gradilište, pa su tako i učenike pred početak nove školske godine dočekali radovi, a ondje gdje nema radova, prometnice su zapuštene.

Ispred OŠ Ilije Jakovljevića horizontalna signalizacija nije iscrtana, ostali su tek blijedi tragovi prošlogodišnjeg obilježavanja prometnice, kojeg su isprale prve kiše, a pješački prijelazi oko ove škole ne postoje. 

Foto: Bljesak.info 

Iako su u tijeku radovu na Rudniku ispred Osnovne škole Ivana Gundulića, to nije opravdanje za neuređeno gradilište, jer trenutno se izvode radovi odmah ispred škole, a po Uredbi o uređenju  gradilišta, obveznoj dokumentaciji na gradilištu i sudionicima u građenju, ''gradilište mora biti ograđeno radi sprječavanja nekontroliranog pristupa ljudi na gradilište i na odgovarajući način osigurano. Za uređeno i/ili neuređeno gradilište odgovoran je izvođač radova''.

FOTO: Bljesak.info  

Radovi ispred osnovne škole Petra Bakule na Aveniji se privode kraju, asfaltiran je dobar dio ceste, gdje bi se pješački prijelazi, koji su nužni za sigurnost učenika trebali ocrtati nakon završetka asfaltiranja.

FOTO: Bljesak.info 

Važno je napomenuti da je ranijih godina ocrtavana prometna signalizacija, vrlo brzo nestajala s ceste, o čemu se raspravljalo i na sjednici Gradskog vijeća, gdje je potvrđeno da je Mostarsko komunalno poduzeće zatražilo je podatke o bijeloj boji koja se koristi za crtanje horizontalne signalizacije na mostarskim cestama.

Naime, već duže vremena je u Mostaru prisutan problem održavanja horizontalne signalizacije - iscrtavanje punih i isprekidanih crta, pješačkih prijelaza, parkirališta te ostalih oznaka koje se nalaze na cesti. 

Vrijeme je da se počne voditi više brige za prometnice, na kojima vertikalna signalizacija gotovo i ne postoji, a horizontalni znakovi nerijetko su zarasli u krošnje drveća i žbunja. Još kada bi vozači poštovali znakove, a policija kažnjavala neodgovorne...

FOTO: Bljesak.info  
Kopirati
Drag cursor here to close