Hard Enduro

Sve spremno za utrku 'Kraljev put' u Tomislavgradu

Kako je ispred organizatora za Fenu kazao Ivan Mladina, za utrku je dosad prijavljeno preko 70 vozača iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Hrvatske i BiH koji će pokušati svladati vještačke i prirodne prepreke u dužini staze od 50 km.
AutoMoto / Flash | 30. 07. 2018. u 10:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Enduro kluba "GaaS" iz Tomislavgrada, na brdskim stazama oko Kologaja i Vučipolja pored Tomislavgrada od 3. do 5. kolovoza održati će se treća Međunarodna Hard Enduro utrka pod nazivom King's Path (Kraljev put). 

Kako je ispred organizatora za Fenu kazao Ivan Mladina, za utrku je dosad prijavljeno preko 70 vozača iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Hrvatske i BiH koji će pokušati svladati vještačke i prirodne prepreke u dužini staze od 50 km. 

Domaći licencirani vozači i klubovi boduju se za prvenstvo BiH u suradnji s Motociklističkim savezom BiH. 

''Utrka se odvija na brdsko planinskom predjelu Tušnice, dužina označene staze iznosi 50 km i vozači je trebaju svladati u što kraćem vremenskom razdoblju. U subotu se odvija kvalifikacijski dio gdje vozači prelaze vještačke prepreke i voze zadani dio staze pa se time bore za startna mjesta utrka'', kazao je Mladina. 

Po njegovim riječima, utrka se vozi u tri kategorije - Light, Veteran i Expert u kojima vozači trebaju prijeći zadanu rutu u što kraćem vremenu. 

U tijeku su završne pripreme za uređenje baze utrke kao i trase kvalifikacijskog "prologuea", čime će sama staza za utrku biti uređenija i zahtjevnija uz vrhunsko označavanje, odnosno markiranje. 

Iz Moto saveza BiH poručili su kako je prošlogodišnja utrka bila pozitivno iznenađenje za sve one koji su posjetili taj događaj, čime je Enduro klub "GaaS" zadovoljio standarde i zaslužio da utrka "KINGS PATH" kao i prošle godine bude uvrštena u Kalendar Prvenstva BiH u Extreme/Hard Enduru.


Kopirati
Drag cursor here to close