Dan iz snova

FOTO | Porsche Experience 2019: Vozili smo 10 novih Porschea

Drugi dan manifestacije pripao je predstavnicima medija za koje su organizatori pripremili rutu Sarajevo – Visoko – Kiseljak – Kreševo – Tarčin – Hadžići – Igman – Lukavica – Sarajevo.
AutoMoto / Flash | 17. 09. 2019. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Porsche Centar Sarajevo u suradnji sa uredom Porschea zaduženim za Istočnu i Centralnu Europu organizirala je i ove godine vožnju novih modela iz vruće ponude Porschea.

Prvi dan manifestacije koja nosi naziv "Porsche Experience 2019" je bio rezerviran za postojeće ali i buduće kupce koji su na raspolaganju imali 10 različitih modela.

Drugi dan manifestacije pripao je predstavnicima medija za koje su organizatori pripremili rutu Sarajevo – Visoko – Kiseljak – Kreševo – Tarčin – Hadžići – Igman – Lukavica – Sarajevo.

Foto: Bljesak.info / Porsche Experience 2019

Porsche je novinarima na raspolaganje stavio sljedeće modele: 718 Cayman GTS, 911 C2 S, 911 C4S Cabrio, 911 C4 S, Macan S, Panamera GTS, Panamera Turbo S E Hybrid ST, Cayenne S, Cayenne Turbo, Cayenne Coupe Turbo. Preko 4700 KS i vrijednosti preko 2 milijuna KM prošlo je kroz ruke predstavnika medija.

Poslastica za novinare tijekom vožnja bila je relacija Hadžići-Igman gdje su instruktori Tobias Theurer i Fredric Haglund uz pomoć Agencije za koordinaciju policijskih tijela koja je kolonu osiguravala čitavo vrijeme, uspijeli stvoriti uvjete za nešto brži tempo gdje smo se uvjerili u svu moć Porschea.

Na toj dionici vozili smo Porsche Macan S, uvjerljivo najprodavaniji model Porschea, SUV sa 350 KS koji do stotke ide za 4.9 sekundi, te najsnažniji model na ovogodišnjem Porsche Experiencu, Panameru Turbo S E Hybrid ST sa nevjerojatnih 680 KS i pogonom na sva četiri točka. Ova limuzina teška skoro 2,5 tona do stotke juri za 3,4 sekunde uz pomoć elektromotora od 135 KS. Iako nije bila na svom terenu, Panamera se jako dobro držala, a vozne karakteristike su joj iznimno dobre.

Najsvježiji u Porscheovoj ponudi bio je Cayenne Coupe Turbo. 4,0 litreni benzinac V8 Biturbo sa 550 konjskih snaga i 770 Nm. Automobil koji svakako najviše pažnju privlači svojim stražnjim dijelom gdje su napravljene najveće izmjene u odnosu na standardni Cayenne. Redizajnirana su mu i stražnja vrata,a putnici sjede niže za 30 mm te im tako prostor za glavu novim redizajnom nije oduzet.

Najpoznatiji sportski automobil svih vremena na svijetu 911 u posljednjoj verziji 992 smo provozali u svim oblicima poput Porsche 911 C2 S, 911 C4S Cabrio i 911 C4S.Vrhunski automobil, sa sjajnim zvukom i još boljim ovjesom pruža nevjerojatno vozačko iskustvo.

Ovogodišnji Porsche Experience zasigurno je podignuo ljestvicu za Porsche tim iz Sarajeva. Sa nestrpljenjem iščekujemo Porsche Experience 2020. da vidimo što će nam društvo iz Porsche Centar Sarajevo zajedno sa kolegama iz Europe pripremiti.

Kopirati
Drag cursor here to close