BiHAMK

Oprez zbog magle, poledice i odrona

Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.
AutoMoto / Flash | 25. 01. 2020. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Magla jutros smanjuje vidljivost u dolinama rijeka Bosne, Save i Sane, pa se na tim dionicama vozači pozivaju na pojačan oprez.

Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Upozorava se i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Zbog obilježavanja godišnjice "Igmanskog marša" danas od 10.15 do 14.30 sati doći će do obustave prometa na regionalnom putu Hadžići-Igman, na dionici od "Brezovače" do "Velikog polja"-Igman. Za vrijeme obustave promet će se regionalnim putem preko Krupca.

Polusatne obustave prometa uz 15 minutno propuštanje vozila, aktualne su od 07.00 do 16.00 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 sati na toj lokaciji prometuje se jednom trakom, naizmjenično.

U tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila, tijekom dana promet se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close