Bljesak u Španjolskoj

Novi adut iz Toyote – Corolla Cross!

Ako vam je RAV 4 bio izvan financijskog dosega, a želite voziti obiteljski SUV, Toyota vam upravo nudi jednu sjajnu alternativu – Corollu Cross
AutoMoto / Flash | 04. 10. 2022. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toyota Cross je novi adut japanskog proizvođača u kategoriji najpopularnijih automobila današnjice – urbanih crossovera. Vozili smo je u Španjolskoj, točnije u okolici Barcelone, i zaključili kako je jak adut  - taman da popuni rupu između Yaris Crossa i modela RAV4, dijelom i da se nadogradi na još uvijek atraktivni CH-R, nova Corolla Cross je nastala na platformi aktualne Corolle, ali baštini sve ono najbolje što je Toyotu ponovno učinilo poželjnim odabirom, pogotovo su segmentu SUV-a.

Foto: Bljesak.info / Toyota Corolla Cross, model kojeg mnogi već nazivaju ''baby RAV4''

Vrlo vjerojatno je kako će nova Corolla Cross svojim dimenzijama (dužina je 4460mm) i ukupnim izgledom, kao i pristupačnijom cijenom, privući obiteljske ljude koji uživaju voziti atraktivan automobil, ali im je RAV 4 pomalo izvan cjenovnog dosega.  Iako je interijer dosta naslonjen na aktualnu Corollu, zbog više karoserije dobilo se više prostora za putnike, a prtljažnik zaprema 440 litara.

Foto: Bljesak.info / Toyota Corolla Cross, model kojeg mnogi već nazivaju ''baby RAV4''

Rekli smo kako bi Corolla Cross mogla biti odlična alternativa RAV-u, tim prije jer i Corolla Cross može biti opremljena AWD pogonom na sve kotače, uz dodatak još jednom elektromotora na stražnju osovinu. Naravno, osnovni pogon Toyote Corolle Cross je već razvikani hibrid, pete generacije, kojeg i u verziji s pogonom na prednje kotače čine 2,0 litarski benzinac i elektromotor, ukupne snage 197 konjskih snaga.

Foto: Bljesak.info / Toyota Corolla Cross, model kojeg mnogi već nazivaju ''baby RAV4''

Ono što će posebno obradovati ljubitelje gadgeta je činjenica kako nova Corolla Cross stiže isključivo s digitalnom instrument pločom, a središnji zaslon ostaje gdje jeste, ali bitno poboljšan i bržeg odaziva na komande. Pritom Toyota Smart Connect paket i My Toyota aplikacije čine vaš život u automobilu informativnim, sigurnim i intuitivnim.

Adaptivni tempomat, upozorenje na mrtvi kut, automatsko kočenje sa prepoznavanjem pješaka i biciklista, sustav asistencije za izbjegavanje sudara, upozorenja na poprečna vozila i napuštanje trake samo su dio sigurnosnih elemenata kojima vrvi nova Corolla Cross.

Foto: Bljesak.info / Toyota Corolla Cross, model kojeg mnogi već nazivaju ''baby RAV4''

Prodaja modela Corolla Cross u našoj zemlji počinje sredinom studenog 2022. godine. Cijene će se kretati oko 72,000 KM za 2.0 Hybrid Dynamic force motor sa 197 KS. Corolla Cross, kao i svi Toyota modeli, dolazi s 10 godina garancije.

Kopirati
Drag cursor here to close