Ograničenje

Nema više jurnjave njemačkim autocestama

Vlada mora zaštititi životnu sredinu, a mora sačuvati i snažnu automobilsku industriju, koja je jedan od glavnih faktora njemačkoga gospodarstva.
AutoMoto / Flash | 21. 01. 2019. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka vlada razmatra uvođenje brojnih mjera ne bi li se smanjilo zagađivanje okoliša, koje uzrokuju automobili. Među tim mjerama je i uvođenje ograničenja brzine ma svim dionicama autocesta, piše portal AustoStart.

Osim toga, Nacionalno vijeće, koje se bavi zagađenjem okoliša uzrokovanim prometom, predložilo je vladi i povećanje poreza na gorivo.

Pred Vladom je, navodi AutoStart težak zadatak, jer mora zaštititi životnu sredinu, a mora sačuvati snažnu automobilsku industriju, koja je jedan od glavnih faktora njemačkoga gospodarstva.

Ako se usvoje predložene mjere, gospodarstvo bi moglo biti ugroženo, a ako Njemačka ne zadovolji standarde o emisiji štetnih ispušnih plinova koje je propisala Europska unija, očekuju ju visoke kazne.

Među predloženim mjerama za smanjenje zagađenja zraka, koje bi stupile na snagu 2023. godine, su i uvođenje ograničenja brzine na 130 km/h na svim dionicama autocesta u Njemačkoj te povećanje poreza na gorivo. Predviđeni su i poticaji za kupovinu električnih i hibridnih automobila.

Ove mjere navodno bi rezultirale zadovoljavanjem barem pola propisanih kriterija o emisijama štetnih ispušnih plinova.

Konačan izvještaj o ovoj temi Njemačka vlada će dobiti krajem ožujka, a njega će potom njemačke vlasti uvrstiti u prijedlog zakona o klimatskim promjenama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close