Pozitivna inicijativa

Mostar: Besplatan parking za darivatelje krvi

Na sastanku se govorilo o mogućnosti besplatne komercijalne parking karte za građane grada Mostara koji su krv darovali više od 30 puta i najmanje jednom u prethodnoj godini.
AutoMoto / Flash | 16. 10. 2023. u 22:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Javnog poduzeća Mostar Parking održan je sastanak v.d. direktora g. Ivana Barbarića sa prim. dr. sc. Jadrankom Knežević, pročelnicom Transfuzijskog centra SKB Mostar i dr. Zerinom Zagorčić, šeficom Službe za transfuziologiju bolnice Dr. Safet Mujić.

Na sastanku se govorilo o mogućnosti besplatne komercijalne parking karte za građane grada Mostara koji su krv darovali više od 30 puta i najmanje jednom u prethodnoj godini, ali i općenitoj važnosti darivanja kapljica koje život znače.

U razgovoru s doktoricom Knežević i Zagorčić direktor Barbarić je dogovorio uskoro dobrovoljno darivanje krvi i djelatnika JP Mostar Parking.

''Značaj darivanja krvi je jako velik i u razgovoru s direktorom Barbarićem istaknula sam kako je obaveza svakog čovjeka koji može darivati krv, a to su zdravi ljudi od 18 do 65 godine, da to i učini, kako bi se pomoglo bolesnicima. Posebno me veseli inicijativa direktora Barbarića da besplatnim parking kartama potaknemo ljude na darivanje krvi. Ovo bi trebao biti uzor svima ostalima na iste ideje, jer obično mi kucamo na vrata drugih, a ovdje je JP Mostar Parking pokucao na naša vrata samoinicijativno, što je zaista veoma pohvalno'', kazala je prim. dr. sc. Jadranka Knežević, pročelnica Transfuzijskog centra SKB Mostar.

Direktor Ivan Barbarić je naglasio kako mu je posebno drago da JP Mostar Parking može biti mali kotačić u poticaju građana grada Mostara da daruju krv prvenstveno radi zdravlja i pomoći drugima, a i besplatna komercijalna karta sigurno može biti dodatni motiv, jer kao što je istaknuto za vrijeme sastanka krv znači život.

Iz JP Mostar Parking se nadaju kako će se ovim putem odvažiti, svi oni koji mogu i žele dati krv, da to i učine.

''Muškarci mogu na klasični način dati krv četiri puta godišnje s razmakom između davanja od tri mjeseca, a žene tri puta godišnje s razmakom između davanja od četiri mjeseca. Darujmo krv, spasimo nečiji život, jer biti darivatelj je privilegija, ali i odgovornost prema bolesniku. Doza krvi spašava život i svaka inicijativa da se motiviraju darovatelji je velika'', zaključila je na kraju sastanka dr. Zerina Zagorčić, šefica Službe za transfuziologiju bolnice Dr. Safet Mujić.

Kopirati
Drag cursor here to close